Ovariële bekkenpijn

De eierstokken zijn een paar organen aan weerszijden van de baarmoeder. Eieren van de eierstokken vrijkomen in de eileiders in vruchtbare jaren. Cysten kunnen vormen op de eierstok wand of in de eierstok en indien gedraaid of verbroken, kan bekkenpijn veroorzaken.

Oorzaken

Ovariële pijn in het bekken wordt meestal veroorzaakt door cysten. Cysten worden gevormd uit follikels die groeien in het midden van de menstruele cyclus. De follikel bevat ei en normaal releases, maar als de follikel niet de eisprong, een cyste vormen. Deze cysten kunnen verdwijnen in een paar weken en veroorzaken geen problemen. Anderen blijven en kunnen bloeden, open te breken of verdraaien, wat ernstige pijn in het bekken.

Symptomen

Ovariële bekkenpijn kan voelen als een pijn uitstraalt naar de rug en dijen. Andere symptomen zijn pijn tijdens het vrijen of stoelgang, misselijkheid, braken en een zwelling of een opgeblazen gevoel in de maag. Andere symptomen zijn onregelmatige menstruatie en moeite met het verlichten van uw blaas of darmen.

Diagnose

De diagnose van ovariële bekkenpijn zal beeldvorming met een CT-scan of MRI en een bekken echografie. Een bekken echografie de locatie van een ovarian cyste en als de cyste vloeistof gevulde, vaste stof of een mengsel van beide. Bloedonderzoek onthullen andere bekkenpijn oorzaken, zoals eierstokkanker, bekken ontstekingsziekte en endometriose.

Behandeling

Behandeling van ovariële bekkenpijn kunnen op geboortebeperking pillen bevatten om het risico van nieuwe cysten vormen verminderen. Chirurgie te verwijderen gescheurd of gedraaid cysten onder andere een cystectomie en een ovariëctomie. Een cystectomie verwijdert alleen de cyste van de eierstok, een ovariëctomie verwijdert de hele eierstok. De cyste wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd om te bepalen welk type cyste is.

Overwegingen

Er is geen manier om de eierstokken pijn in het bekken of cysten van de vorming te voorkomen, maar u kunt uw risico op het ontwikkelen cysten door het nemen van de pil verminderen. U dient uw arts te informeren over eventuele veranderingen in de menstruele gewoonten of een toename van de pijn tijdens de menstruatie. Regelmatig bekken examens zal eventuele wijzigingen in de eierstokken te laten zien en te helpen met het vroegtijdig opsporen van eventuele problemen.