Ouderen & Substance Abuse Prevention

Drugmisbruik onder ouderen is een belangrijk punt van zorg, volgens de verdeling van de Alcohol and Substance Abuse in Olympia, Washington. Een universiteit van Washington rapport, "De Preventie van drugsgebruik en misbruik bij ouderen", zegt de bejaarde misbruik alcohol vaakst, maar misbruik van geneesmiddelen op recept en - soms met de aanmoediging of ingeving van hun persoonlijke verzorgers.

Identificeren van risicofactoren

Het formuleren van een strategie om drugsmisbruik te voorkomen vereist het identificeren van risicofactoren. Volwassenen ouder worden, omdat ze meer kans op chronische ziekte hebben, krijgen meer voorgeschreven medicijnen dan de algemene bevolking. Bejaarde populatie lijden ook meer sociale en persoonlijke verlies door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ze moeten vaker gaan met het verlies van zinvol werk, positie status en daarmee verband houdende inkomen, en het verlies van de echtgenoten en broers en zussen naar de dood.

Alcohol Abuse & Prescription Drug misbruik Triggers

Senioren misbruik vaakst alcohol in reactie op levensveranderende gebeurtenissen, zoals pensionering of het overlijden van een echtgenoot. Oudere mensen hebben meer kans om geneesmiddelen op recept misbruiken als hun verlies van de gezondheid en zelfstandigheid zorgt ervoor dat ze meer depressief en meer kans om te ontsnappen willen zijn. Ze lopen ook het risico van over-gedrogeerd door verzorgers die vinden ze gemakkelijker gecontroleerd bij gebruik van hogere niveaus van voorgeschreven medicijnen. Prescription drug misbruik wordt dan een patroon wanneer medicijnen worden gebruikt door verpleeghuis personeel om bewoners te verdoven voor hun eigen gemak. Prescription misbruik komt ook omdat de ouderen - en verzorgers - vaak toeschrijven drugmisbruik symptomen tot louter tekenen van veroudering.

Aanbevelingen voor preventiestrategie├źn

Als u vermoedt dat een oudere geliefde misbruikt of misbruiken stoffen, krijgt de hulp van een gekwalificeerde professional, zoals een arts geïnformeerd over drugsmisbruik, een psychiater of een gecertificeerde middelenmisbruik counselor. Gecertificeerde counselors kunnen online of in uw lokale telefoonboek worden gevestigd. Ze zijn de minst dure optie voor het verkrijgen van hulp bij de verslavingszorg, en zijn meestal zo op de hoogte van het onderwerp als de artsen, die de neiging duurder te zijn. Als u de zorg voor een ouder familielid, blijf dicht telling van elk recept medicijnen hij zou kunnen worden te misbruiken, en hem niet alleen te laten met de toegang tot alcohol.
Om het even welk verpleeghuis of thuiszorg dienst zorg voor je bejaarde familielid, om zeker te zijn dat haar personeel niet middelenmisbruik stimuleert alleen maar om hun werk gemakkelijker te maken. Als u vermoedt dat dit het geval is, onderzoek dan andere zorgmogelijkheden, en meld het probleem aan de manager van de verzorger. Of u de zorg voor uw eigen oudere familielid, of hebben haar verzorgd door anderen, zeker om haar te voorzien van emotionele steun en medeleven, en doen wat je kunt om hobby's en activiteiten zijn gericht op de behoefte van de ontsnapping te verminderen.