Oudere vrouwen en borstkanker

Oudere vrouwen en borstkanker

Volgens de Mayo Clinic, vrouwen ouder dan 60 jaar hebben een hoger risico op borstkanker, en een rapport van de National Institutes of Health (NIH) meldt dat oudere vrouwen minder kans om een ​​goede screening voor borstkanker te hebben en een hogere sterfte tarief dan jongere collega's.

Symptomen van Borstkanker

De Mayo Clinic schetst verschillende symptomen van borstkanker en weten deze symptomen kunnen helpen patiënten met vroege detectie van de ziekte. De symptomen omvatten een verandering in de grootte of vorm van de borst, veranderingen in de huid over de borst, peeling of schilferen van de tepel huid en roodheid of putjes op de huid van de borst. Bij oudere vrouwen, echter de normale veroudering van de huid en de veranderingen in de grootte of de vorm van de borst kan worden over het hoofd gezien en gaan ongecontroleerd.

Oorzaken en risicofactoren

Artsen van de Mayo Clinic hebben een aantal risicofactoren die kunnen bijdragen aan borstkanker geïdentificeerd. Deze factoren omvatten de leeftijd vordert, late menopauze, vorige voorkomen van borstkanker en mogelijke genetische aanleg. Onderzoekers merken ook op dat later de vruchtbare en het gebruik van hormonale behandelingen tijdens de menopauze het risico op borstkanker kan verhogen.

Behandelingen

De American Cancer Society schetst diverse behandelingen voor borstkanker. Deze omvatten chemotherapie, bestraling, chirurgie en gerichte therapieën gebruikt om kankercellen aanvallen. Een studie van de NIH gevonden dat oudere vrouwen vaker oestrogeen reagerende tumoren en tumoren die moet operatief verwijderd, gevolgd door straling en het gebruik van oestrogeen antagonisten, zoals Tamoxifen

Statistieken

Volgens de America Cancer Society, borstkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen, bestaande uit 15 procent van de dodelijke gevallen van kanker in 2009 alleen. Sterfgevallen als gevolg van borstkanker verminderd in aantal tussen 1990 en 2005, waarschijnlijk te wijten aan een vermindering van het gebruik van hormonale substitutietherapie.

Overwegingen voor oudere vrouwen

Een rapport van de NIH benadrukt dat oudere vrouwen moeten worden behandeld op basis van de levensverwachting, in plaats van leeftijd. Veel vrouwen in hun jaren '70 kan een levensverwachting van 10 tot 12 jaar hebben, en de NIH constateert dat behandelingen, zoals chemotherapie en bestraling, moet worden gebruikt bij oudere vrouwen met borstkanker bij de behandeling geschikt is. Medische experts bij de NIH waarschuwen tegen uitzicht op tekenen en symptomen van borstkanker bij oudere vrouwen, en zij pleiten voor een passende behandeling.