Orthopedische Splint Types

Orthopedische Splint Types

Orthopedische spalken worden gebruikt om verschillende delen en gewrichten van het lichaam te immobiliseren, zodat beschadigingen kunnen genezen in de best mogelijke manier. Redenen voor het gebruik van een orthopedische spalk omvatten verwondingen, lichamelijke bijwerkingen van de ziekte evenals geboorteafwijkingen en lichamelijke afwijkingen. Er zijn verschillende soorten orthopedische spalk elk gebruikt bij de behandeling van specifieke fysieke omstandigheden.

Acromioclaviculaire Splint

De acromioclaviculaire is ook bekend als een Zimmer spalk en wordt gebruikt om de arm en schouder te immobiliseren, zodat de arm en schouder rustte van normaal dagelijks gebruik. Deze spalk wordt gebruikt na een verwonding of conditie heeft beschadigd de arm en / of schouder bot of ondersteunen skeletspieren en kan het natuurlijke genezingsproces te beginnen met de arm in een uitgerust positie aan de voorkant van het lichaam.

Carpaal tunnel Spalken

Carpaal tunnel spalken worden gebruikt om de aandoening bekend als carpaal tunnel behandelen. Carpaal tunnel komt voor in de pols van een individu als de mediane zenuw bekneld raakt of ontstoken als gevolg van een andere lichamelijke aandoening, zoals artritis of een infectie, evenals overtollige beweging. De mediane zenuw loopt van de onderarm naar de hand en regelt de sensatie van de duim en drie vingers van de duim. Wanneer de mediane zenuw bekneld raakt, is het aangeraden om een ​​carpaal tunnel spalk dragen voor een periode van maximaal twee weken of meer.

Sleutelbeen Splint

Een sleutelbeen splint is ook bekend als een acht spalk en wordt gebruikt om het sleutelbeen bot dat ook bekend staat als het sleutelbeen, in het schoudergebied ondersteunen. Het sleutelbeen spalk ondersteunt het sleutelbeen gebied na een breuk in het sleutelbeen is opgetreden, en kan ook worden gebruikt om te helpen herstellen fysieke effecten van langdurige slechte houding.

Denis Browne Splint

De Denis Browne Splint wordt gebruikt voor kinderen met aandoeningen zoals aangeboren talipes equinovarus of klompvoet evenals middenvoet valgus. Aangeboren talipes equinovarus en middelvoetsbeentjes valgus zijn aangeboren afwijking omstandigheden die een onnatuurlijke vorm te maken aan de voet van een kind, waardoor een kind met ernstige problemen die een kind kan weerhouden te kunnen lopen. De Denis Browne splint is aangebracht op de voet van een kind en langzaam helpt bij het hervormen en creëerde een curve op de onderkant van de voet of voeten.

Vinger spalken

Vinger spalken worden gebruikt om verwondingen en misvormingen van de vingers te behandelen. Wanneer een vinger gebroken of gebroken vinger spalk ondersteunt het distale gewricht van de vinger, zodat de vinger wordt gestabiliseerd in een rechte positie. Het houden van de vinger in een rechte geïmmobiliseerde positie helpt bij corrigerende genezing.