Orsaker till vänster skuldra

Sändar Shoulder Pain

Smärta i vänster axel kan orsakas av orelaterade medicinska frågor som härrör från en hjärtattack, i dessa fall, resor smärtan från hjärtat, genom bröstet och längs nerverna till vänster axel. Höger skuldra är mer sannolikt ett resultat av icke-närstående lever eller sjukdomar i gallblåsan, men kan förekomma i vänster axel också. Vänster axel smärta kan också vara resultatet av en obesläktad nackskada eller sjukdom. Dessa frågor kommer att uteslutas från en vårdgivare när de inledningsvis diagnostisera möjliga orsaker till vänster skuldra.

Inflammation

En mängd olika kroniska inflammatoriska tillstånd kan orsaka smärta i vänster axel. Bursit är inflammation i axeln har Bursa, en smörjvätskefylld säck som begränsar gnugga, friktion och irritation mellan skulder ben och senor. Tendinit orsakas av inflammation i senor förenade skuldermusklerna till en av tre ben i axeln. Dessa förhållanden kan vara resultatet av ett kroniskt tillstånd såsom artrit, kronisk repetitiva rörelser eller skada. Smärta uppstår varje gång du flyttar din vänstra axel när en av dessa förutsättningar är närvarande.

Luxation

En axel störning inträffar när bollen formade huvudet på armen, är överarmsbenet benet bort från axeln uttaget. Det uppträder vanligen som ett resultat av en idrottsskada eller ett fall. Med luxation, det finns skador på ligamenten som förbinder skulderbladet till nyckelbenet. Antingen typ av tillhörande skador orsakar smärta när man försöker lyfta den drabbade armen. Utan behandling kommer detta villkor att leda till begränsat rörelseomfång.

Rotator Cuff Injury

Den rotatorkuffen, som består av ett nätverk av flera senor och muskler runt toppen av överarmsbenet, innehar överarmsbenet på plats och är det som gör att du kan lyfta och rotera armen samt når över huvudet. Skador på rotatorkuffen är inte bara smärtsamt, men kan försvaga skuldermuskler och begränsa axelfunktion som krävs för att utföra dessa åtgärder. Rotator manschetten tårar kan uppstå som en följd av en enda traumatisk skada, slitage med åldrande, eller repetitiva overhead rörelser från att delta i sporter som tennis, baseball, styrketräning och rodd.