Orsaker till Ljumske & Hip Pain

Ljumsken och höften är mycket viktiga för korrekt rörelse. När smärtan utvecklas i dessa platser, inte bara göra dagliga aktiviteter bli drabbade, men sova kan också vara svårt eftersom du ofta gånger rulla över och sova på din sida. Det finns olika saker som kan orsaka höft och ljumske smärta. Några orsaker är akut och andra är kronisk.

Drog Muskel

En drog ljumske muskel är en stor skada och när den äger rum, är smärta kände omedelbart och kan dröja flera dagar efteråt. Detta är en vanlig skada i sporter där det finns en hel del explosiva hoppning och kraftiga rörelser såsom fotboll, häck och fotboll. När denna skada först inträffar, kan ett poppande ljud höras och, efter ett tag, kan det område på framsidan av ljumsken bli blåmärken på grund av trasiga blodkärl.

Artrit

Artrit är ett tillstånd som orsakar en inflammation i lederna. Artros och reumatoid artrit är två vanliga typer som orsakar brosk slits bort, vilket leder till inflammation i slemhinnan i lederna. Artrit kan slå något gemensamt på kroppen. När det vänder höften, styvhet och en hel del smärta kan kännas eftersom höften är en så stor gemensam och har att bära en hel del vikt.

Bursit

Alldeles intill lederna, i mellan muskler, senor och ligament, ligger små vätskefyllda blåsor som kallas bursa. Under tiden kan de blir svullna på grund av repetitiva rörelser eller från tidigare skador. När detta inträffar, ett tillstånd som kallas bursit sätter i som kan orsaka smärta och brist på rörlighet.

Gikt

Urinsyra är en kemikalie som visas i kroppen från ett ämne som kallas puriner. Under normala omständigheter blir urinsyra spolas ut ur systemet i urinen. Men när det finns ett överflöd av det, kan ett tillstånd som kallas gikt utvecklas. När detta sker, urinsyra pooler upp på gemensamma platser och får dem att bli svullna, ömma och smärtsamma.

Osteitis

Framsidan av blygdbenet är en plats där flera muskler får bifogas. Under tiden kan detta område bli inflammerad från muskulära obalanser, som kör en hel del miles varje vecka eller körs på ojämn mark. När detta händer, ett tillstånd som kallas osteitis pubis kan visas. Smärtan från detta börjar vid blygdbenet och kan resa ner till höften och inne i ljumsken.