Orsaker till Candida hudutslag

Balansen är Upprörd

Om du har en vaginal svampinfektion eller en nagelbädden infektion, kan det vara ett utslag som orsakas av candida. Om ditt barn har en blöjeksem, eller om en äldre familjemedlem eller någon med ett nedsatt immunförsvar utvecklar ett utslag, kan detta vara trast, som orsakas av candida. Om någon i din familj har en hudutslag, kan det bero på candidiasis, vilket sker när jästliknande svamporganismer i vårt tarmkanalen, som kallas candida albicans, störs, enligt Emedicinehealth.com. Generellt är de candida albicans hålls i linje med våra natur kroppsliga bakterier, den bra och användbar typ. Men när denna balans upprörd av någon anledning, kan ett utslag uppstå.

Läkemedel kan vara den skyldige

Enligt University of Maryland Medical Center, sker candidiasis plats när normala mängder av candida växa över. Antibiotika, vissa p-piller och kortikosteroider kan orsaka detta ska ske. Dessutom övervikt, som har psoriasis, diabetes, en bakteriell infektion eller att vara gravid kan orsaka candida att gå över styr.

Hur det Mainfests

Huden utslag kan yttra sig som fläckar eller blåsor, oftast begränsade till mellan fingrar och tår, under brösten och i ljumskarna. Om du är överviktig, kan komma att utvecklas i veck i huden utslag. Muntorsk indikeras med smärtsamma sprickor vid mungiporna.

The Good, The Bad och The Ugly

Yeastinfectionadvice.com förklarar att "jäst" är den medicinska termen för encelliga svampar. Såsom noterats ovan, för det mesta jästen har vi i våra kroppar är användbart. Våra immunförsvar, när man arbetar på rätt sätt, och våra goda tarmfloran hålla candida i linje. När balansen är upprörd av stress eller förlust av de goda bakterierna, kan candida föröka sig och kan sedan vända in i svampform. Den river väggarna i tarmarna och kommer in i blodflödet. Den svampinfektion överförs i hela kroppen och kan visa sig som en svampinfektion på huden.

Toes

Toe candida hudinfektion kan orsakas av att bära skor som är för trånga eller slutna tå skor, enligt Yeastinfectionadvice.com

Symptom

En candida hudutslag kan vara blöt och öm. Det kan bränna och klia eller spricka. Det kan vara rödbrun till färgen och kan bli knaprig och börjar sekret. Det är möjligt att uppleva diarré, humörsvängningar, trötthet, dålig andedräkt, uppblåsthet, dimsyn och ett sug efter kolhydrater och socker om du har en candida hudutslag.

Dåliga Foods

Det finns vissa livsmedel och drycker som kan störa balansen i goda floran och ramp upp candida, vilket resulterar i jäst infektioner. Dessa livsmedel är raffinerade kolhydrater, bearbetade livsmedel, alkohol och kaffe.