Orsaker till Bilateral Lower Leg Pain

Bilateral är en term som används för att beskriva enhetlighet mellan två paralleller. I termer av benen, hänvisat till ett symptom som delas av båda benen samtidigt. Bilateral bensmärta kan komma i form av klåda, svullnad, rodnad, domningar och / eller kramper. Den kommer från en rad olika källor, allt från personskador till felaktig kost.

Orsaker

Bilateral underben smärta orsakas ofta av en komplikation på andra ställen i kroppen. En halkade eller diskbråck, ofta orsakas av en bilolycka eller falla, kan nypa nerver i nedre ryggen, utstrålande domningar och obehag ner till vaderna. Samma effekt kan bero halkade kotor eller förträngning av ryggmärgskanalen.

Personer med högt kolesterol riskerar bilaterala underbens smärta eftersom de har en högre risk att utveckla fetthaltiga avlagringar i sina ben vener och artärer. Dessa blockerar blodflödet till extremiteterna och leda till domningar eller skytte smärta. Likaså personer med diabetes oftast upplever liknande komplikationer med sina ben och fötter på grund av ett nominellt blodflöde.

Saknar rätt näringsämnen kan orsaka kramper eller muskelspasmer i underbenen. Att vara uttorkad eller har låga halter av natrium, magnesium, kalium eller kalcium kan anstränga dina benmuskler och ben eller orsaka nerverna inte fungerar korrekt.

Nyligen eller före skada benen kan orsaka tråkiga, ofta långvarig bilateral smärta. Undersök och omedelbart åtgärda eventuella stukningar eller revor i muskler vävnad för att förhindra framtida komplikationer. Inflammation i senor, känd som tendinit eller tendonosis, samt inflammation i ligament har varit känt för att orsaka smärta i benen, speciellt i de som är fysiskt aktiva eller inom idrotten.

Orsakerna kan också vara så enkelt som felaktig sko slitage. Se till att bära skor när du kör eller delta i rigorös fysisk aktivitet. Se till att dina skor är rätt storlek och att de innehåller tillräckligt stoppning i sulor, klackar och åsar i foten. Att försumma någon av dessa faktorer kan orsaka obehag och kramper i anklar, skenben och vader.

Dessa är bara ett urval av orsakerna till bilateralt underben smärta. Om du lider av bilateral smärta i knän, smalben, vrister eller kalvar, tala med din läkare för att fastställa orsaken till smärtan och en effektiv behandling.