Öronljus Tekniker

Även kallad örat coning är Öronljus ett alternativ hälsa praxis som utövare hävdar rensar öronen av vax, gifter och annat uppbyggd. Som en kompletterande behandling för tinnitus, stora ansamlingar av öronvax eller problem med bihålorna, många tror att Öronljus är en säker, avkopplande och effektivt sätt att behandla tillstånd i öron och bihålor. Även beröm av många, finns det ett antal vårdpersonal och andra som tror att praxis är inte bara ineffektivt utan osäkra. Var försiktig vid örat genomlysning och se till att rådgöra med din läkare innan du genomgår ingreppet.

Material

Att öron ljus på rätt sätt kommer du behöver någon att utföra proceduren för dig. Den person som utför Öronljus bör upplevas med det förfarande och har viss bakgrund i örat hälsa. Öronljus är rör som varierar i längd från 5 till 10 inches. Rören är tillverkade av tyg, som har lindats till en rörformig form och sedan doppas i ett vax såsom paraffin eller bivax. Earcandles.net säljer öronljus gjorda av bivax och eventuellt doppade i eteriska oljor. Webbplatsen för alternativa hälsa läkare Lynn Hancher erbjuder öronljus gjorda av bivax, linne, honung och olika växtbaserade oljor.

Du behöver ett ljus per öra, något att tända ljuset med, en skylt som papper eller folie pie pan och en bekväm plats att ligga ner. Hela proceduren bör inte ta mer än 20 minuter, men om genomlysning förstärks med en massage eller bara en period av avslappning, kan det ta längre tid.

Procedur

Först har den person som mottar genomlysning få ett öra examen. Det kan låta extremt, men du vill vara säker på att hennes öron är friska och att det inte finns några avvikelser eller andra tillstånd som kan orsaka ytterligare skador under örat genomlysning förfarandet. Om du är den person som utför proceduren måste du först har samlat ditt material i närheten.

Innan du börjar, peta en dime stort hål i mitten av kakan pan eller papper plattan och hålla örat ljuset i hålet. Detta förhindrar aska faller på den som får förfarandet. Därefter har personen ligga ner på hennes sida med huvudet något förhöjd på en liten kudde eller kudde. Du kan göra förfarandet ännu mer avkopplande genom att spela lugnande musik och genom att ge en skuldra och hals meddelande.

När personen är avslappnad, man vill försiktigt in ljuset i den yttre hörselgången. Aldrig skjuta eller trycka in något i själva kanalen. De flesta öronljus är utformade med en avsmalning i slutet av röret som gör att ljuset att sitta bekvämt i den yttre hörselgången. När set, tända den andra änden av ljus och låt det brinna ungefär tre fjärdedelar av längden av öronljus. Under proceduren kan du stadigt hålla ljuset på plats. Lynn Hancher föreslår att Öronljus utövare kvar på personens sida under förfarandet och hålla tag i ljusen.

Du bör också försäkra den som tar emot det förfarande som hon kan höra ett svagt sprakande, väsande eller knackande ljud, men att dessa är helt normalt. När som helst under genomlysning, om den person som mottar proceduren klagar på ens den minsta smärta, bör du sluta utföra genomlysning omedelbart.

Varningar

Även utövare av örat genomlysning tror att behandlingen är effektiv i att ta bort vax från öronen, artikeln "Öronljus: motstridig information, Förvirrad konsumenter" av Heather Shenk, Au.D och Jess Dancer, Ed.D, rapporterar att i en kontrollerad experiment där förfarandet "genomlysning" utfördes på ett provrör av mänskliga örat vax, fanns det finns vax avlägsnas från röret och inte heller fanns någon "sugs" in i ljuset.

Linda Dahlström s artikel, "Tänt Sanningen om Öronljus - fungerar det?" berättar Dahlstrom erfarenheter som fick örat genomlysning för att behandla ett akut öronproblem. Enligt Dahlström, efter att ha talat med Dr David Leopold av Scripps Center for Interactive medicin fick hon veta att själva förfarandet främjar öronskador istället för hälsan. Öronvax (även kallad öronvax) är faktiskt en hjälpsam sekre att örat skapar att befria hörselgången från gifter, bakterier och annat skräp som kan fastna i örat.

Om du funderar på att utföra eller ta emot ett öra genomlysning behandling, se till att du är fullt medveten om riskerna och farorna med förfarandet.