Oregano extracten als een opluchting voor droge hoest

Oregano extracten als een opluchting voor droge hoest

Kruidendokters en alternatieve geneeskunde beoefenaars gebruik van oregano aan de verkoudheid en hoest die daarmee gepaard gaan behandelen. Als een geneeskrachtig kruid, is het in het bijzonder gebruikt voor droge, niet-productieve hoest om ze productiever te maken. Oregano is een bekend slijmoplossend, dat slijm losmaakt en helpt te verdrijven uit het lichaam. Het type oregano gebruikt voor droge hoest heet marjolein, of wilde marjolein, een overblijvend kruid behoort tot de mint familie. Het wordt meestal toegediend via een kruidenthee, maar kan ook worden genomen in de vorm van een kruidenextract, ook wel bekend als een tinctuur.

Geschiedenis

De botanische naam voor wilde marjolein is Origanum vulgare, en volgens de Encyclopedia Brittanica het geboorteland wordt gevonden naar Zuid-Europa, delen van Azië en Noord-Afrika. De naam oregano komt van de Griekse woorden Oros en ganos, wat betekent berg en vreugde, respectievelijk. Aroma Het kruid is zeer sterk lijkt op de geur van salie en, in mindere mate, tijm. De Grieken beschouwden de wilde marjolein tot een symbool van geluk, en het teken van de bloeiende bloemen op een graf betekende dat de vertrokken geliefde had vrede gevonden.

Traditionele Medische toepassingen

Wilde marjolein werd gebruikt in culinaire en medicinale toepassingen voor eeuwen, met name door de Grieken, die het gebruikt voor alles van remedies voor vergif voor pijnstillers. Theherbalist.com gesprekken marjolein een folk remedie die is gebruikt door de eeuwen heen tot verkoudheid en keelpijn te behandelen, samen met bronchiale problemen. Het werd gebruikt in het oude Egypte als antiseptische en antibacteriële te ontsmetten en bevorderen de genezing van wonden, alsook om littekens te minimaliseren. Tegenwoordig wordt het gebruikt om ademhalingsproblemen zoals droge hoest te behandelen, samen met bronchitis, astma en tonsillitis.

Effecten

Als een decongestivum en slijmoplossend, marjolein verlicht de symptomen van een verkoudheid, die een zere keel, rammelen of droge hoest, verstopte sinussen en pijn in het lichaam op te nemen. Als een slijmoplossend, een medicijn dat zowel los en bevordert de productie van slijm, marjolein werkzaamheid is door de fytochemische saponine, die een stimulerende werking op de luchtwegen heeft. Marjolein verlicht ook pijnlijke spieren door middel van een organische verbinding genaamd cafeïne zuur, een krachtige antioxidant met een krachtige anti-inflammatoire eigenschappen.

Dosering

Bij het nemen van marjolein voor een droge hoest, zal alternatieve geneeskunde beoefenaars vaak voorschrijven van een kruidenextract. Kruidenextracten of tincturen bestaan ​​uit een oplossing gemaakt van het mengen van delen van het kruid met alcohol. Het plantenmateriaal wordt dan verwijderd, waarbij alleen de zuivere olie van het kruid naald. Hoewel de dosering kan variëren afhankelijk van het merk en de fabrikant, een gemeenschappelijke dosering is 5 tot 10 druppels via druppelaar, in water of vruchtensap. Als alternatief kunnen de druppels onder de tong worden gelegd.

Waarschuwing

Zoals met alle kruiden, moet marjolein niet de plaats van de dringende medische aandacht of bezoeken reguliere arts te nemen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven wordt aangeraden om dit kruid te vermijden, omdat het fungeert ook als een emmenagogue, die de bloedstroom (menstruatie) stimuleert. Als wilde marjolein is een onderdeel van de mint familie, zou iemand met een allergie voor kruiden in dit gezin ook zorgvuldig te werk gaan bij het in contact komen met het. Vermijd contact met de huid, aangezien het zou kunnen leiden tot irritatie.