Opties voor de laatste fase van borstkanker

Het doel voor het categoriseren van een borst-kanker de diagnose in afzonderlijke stadia is, zodat uw artsen en behandeling team kan compartimenteren uw symptomen en verschillende behandelmethoden toe te wijzen. Stadia worden ingedeeld naar de grootte van uw tumor, invasieve versus niet-invasieve, betrokkenheid van de lymfeklieren en de vraag of de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. De laatste stadia van borstkanker stadium IIIC en IV. In beide fasen wordt uw kanker invasief en hebben verspreid naar andere lymfeklieren en eventueel andere organen. Behandeling opties zijn nog steeds beschikbaar in dit late stadium.

Borst Behandeling

Afhankelijk van uw individuele diagnose, tumorgrootte en de snelheid van de groei, kan uw behandeling team chirurgie, bestraling of beide raden. Chirurgie opties omvatten borstsparende, waarin uw arts zal proberen om de kanker te verwijderen. Een lumpectomie omvat het verwijderen van de klomp; een quadrantectomy is het verwijderen van een deel van de borst en segmentele mastectomie is het verwijderen van de kanker en delen van het borstweefsel rondom de tumor. Een totale mastectomie is het verwijderen van de gehele borst.

Chemotherapie

Chemotherapie wordt bijna altijd geadviseerd in dit stadium. Deze behandeling intraveneus injecteert geneesmiddelen tegen kanker die reizen via de bloedbaan en richt cellen over het hele lichaam. Chemotherapie wordt gegeven in cycli, met periodes van rust tussen elke cyclus. Voor late stadium van kanker, zal de hoeveelheid behandelingscycli voor elke persoon verschillen naargelang de tumor kleiner wordt, en hoe de patiënt verdraagt ​​behandeling.

Hormonale therapie

Veel patiënten in een laat stadium van borstkanker krijgt hormonen te verminderen of stoppen van de groei van kankercellen. De medicijnen die gebruikt worden in deze behandeling zijn ontworpen om de hormonen die je lichaam natuurlijk produceert blokkeren. Uw chirurg kan een zogenaamde endocriene therapie, die de klier die een hormoon dat kan worden het stimuleren van de groei van uw tumor produceert verwijdert raden.

Drug Therapy

De American Cancer Society in 2007 gemeld dat de Food and Drug Administration in nieuw chemotherapie drug, Ixabepilone (merknaam Ixempra), waarvan is aangetoond dat de grootte van een tumor te verminderen en vertragen de groei van sommige patiënten met gevorderde borstkanker. Dit geneesmiddel is goedgekeurd voor patiënten die geen verbetering eerdere chemotherapie gebleken. Van de 126 kankerpatiënten die dit middel bij het onderzoek kregen, 12 procent zag een significante afname van de omvang van hun tumor.

Gerichte behandeling

In dit stadium zullen veel patiënten leren dat de kanker zich buiten de borst. Gerichte behandeling worden gebruikt om direct invloed op de locatie van nieuwe kankercellen. Het doel van deze behandeling is om de symptomen weg te nemen, stopt u de verspreiding van kanker, vermindering van het aantal kankercellen die elders zijn verschenen en hopelijk stoppen de kanker zich verder verspreid.