Oplossing voor Zout hobbels op de Tong

Oplossing voor Zout hobbels op de Tong

Bulten op de tong is een veel voorkomende aandoening, maar de oorzaak niet duidelijk in de meeste gevallen. De meeste van de tijd dat ze geen bedreiging voor de gezondheid vormen, maar ze kunnen wat ongemak veroorzaken. Sommige mensen noemen ze "leugen hobbels," een volkse verklaring stelt ze worden veroorzaakt door het vertellen van onwaarheden.

Oorzaken van Tong Stoten

Er is geen officiële oorzaak voor de aandoening die bekend staat als voorbijgaande lingual papillitis, maar een paar theorieën bestaan. Trauma aan de tong, zoals schrapen of krassen op je tong met je tanden, per ongeluk bijten, en het drinken van zeer hete koffie, wordt gedacht dat een van de redenen van uw smaakpapillen kunnen worden zijn "liegen hobbels." Andere mogelijke oorzaken kunnen zijn het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan zuurgehalte zijn, zoals tomaten en aardbeien, en het eten van te veel korrelig zout of suiker.

Behandelingen

Een populaire folk behandeling die u zou kunnen proberen is een zoutoplossing (zout water). Roer 0,25 theelepel keukenzout in een 8-ounce glas gefilterd water. De temperatuur van het water kan warm of koud zijn, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Neem een ​​slok van het water en spoel het rond je mond, zich te concentreren op het gebied waar de bult gevormd. Zelfs als de bult niet sneller opruimen, kan deze oplossing verlichting geven als je hobbels zijn geïrriteerd of pijnlijk.

Spray op een antiseptisch verdoving spuiten zoals de soort gebruikt voor keelpijn. Dit kan u voorzien van een tijdelijke verlichting als je ervaart pijn met uw papillen.

Vermijd zure, zoute en andere irriterende voedingsmiddelen terwijl u wacht op uw bult op te helderen. Drink veel water om je tong gehydrateerd. Droge slijmvliezen is meer vatbaar voor infecties. Zelfs zonder behandeling, voorbijgaande lingual papillitis duurt zelden langer dan een week. Als uw hobbels niet binnen een redelijke termijn niet verdwijnen, medische hulp inroepen. Hobbels kunnen besmet raken, en soms wat je dacht was een eenvoudige "leugen bult" is eigenlijk een meer ernstige aandoening die behandeling nodig heeft.