Oplossing voor Sun Vergiftiging

Zon vergiftiging, medisch bekend als fotodermatitis, is een reactie op ultraviolette straling van de zon. De term fotodermatitis verwijst eigenlijk naar zonnebrand, zon vergiftiging en zonneallergieën, evenals een aantal andere reacties in de huid door het milieu, medicijnen of genetica. Zon vergiftiging kan mild tot ernstig zijn, en produceert een breed scala van huidreacties. Helaas, de blootstelling voor de zon vergiftiging te voorkomen, en de reacties die volgen, zal sterk variëren van persoon tot persoon, dus er zijn geen vaste universele richtlijnen.

Tekenen van Zon Vergiftiging

Enkele van de meest voorkomende symptomen van zon vergiftiging omvatten schilferende plekken, blaren en een kleine of grote schaal uitslag. Andere symptomen zijn roodheid, zwelling of pijn in het getroffen gebied van de huid. Minder voorkomende symptomen, meestal geassocieerd met ernstige gevallen van vergiftiging zon, zijn rillingen, koorts, of beide; misselijkheid, hoofdpijn of migraine, huiduitslag vergelijkbaar met de verschijning van eczeem, hyperpigmentatie en jeukende hobbels of blaren.

Helaas, in de zon vergiftiging kan ook effecten op lange termijn, die milde tot ernstige verlittekening van de huid, verdikking van de huid, en zelfs een verhoogd risico op huidkanker omvat hebben.

Oplossing voor Sun Vergiftiging

Wanneer zon vergiftiging optreedt, moet u de situatie te verlichten met een aantal verschillende strategieën. Belangrijker nog, gehydrateerd te blijven en blijf uit de zon zoveel mogelijk tot je volledig hersteld bent. Dit zal uw huid een betere kans op het volledig correct helende, met weinig tot geen littekens geven.

Breng een koud kompres om de gebieden te helpen verminderen zwelling of verlichten van lichte jeuk. Als je zon vergiftiging is relatief mild, je kunt ook aloë van toepassing op het gebied om te helpen verlichten van de brandende sensaties u ondervindt.

Als je zon vergiftiging is wijdverspreid in veel gebieden van uw lichaam, of te groot voor een koud kompres of een natte doek, overweeg dan het nemen van een bad in koud water. Koel water, in plaats van koud water, zal helpen verlichten van de pijn en zwelling, en zal helpen bij het kalmeren je huid.

Als u op enig moment overgeven en hoge koorts van 104 graden of meer ervaren, krijgt er meteen naar een meldkamer. In de meeste gevallen is dit te wijten aan ernstige uitdroging en je zal waarschijnlijk IV vloeistoffen moeten hydratatie herstellen. Uw arts kan ook medicatie voorschrijven om de pijn te verlichten en verminderen ontstekingen.