Oplossing voor onwelriekende adem

Halitose, ook gewoon bekend als slechte adem, in hoofdzaak de aanwezigheid van een onaangename geur in de mond. Slechte mondhygiëne is een van de belangrijkste boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor deze aandoening, maar u kunt ook last hebben van een slechte adem te wijten aan het voedsel dat je eet, koffie, droge mond, infecties van de sinussen, parodontitis, het gebruik van tabak of zelfs ziekte. En al is het moeilijk te onderscheiden of u last heeft van halitose kan zijn, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze onaangename geur te verhelpen.

Slechte adem

Omdat je neus is niet de meest betrouwbare in het bepalen van de geur van je eigen adem, moet u rekenen op anderen om u te vertellen of u een probleem hebt, dus vraag uw echtgenoot, partner of vriend om op adem te ruiken. Als je niet vertrouwd bent dit te doen, kunt u altijd vragen uw tandarts of mondhygiënist de status van uw adem. Als je nog steeds niet comfortabel, doen een kleine test van je eigen.

Om echt een vleugje van je eigen adem, gewoon likken je arm. Na de patch van de huid is opgedroogd, neem een ​​snuifje. De geur links op je arm moet u een indicatie van de geur van je adem te geven. Zodra u hebt vastgesteld dat er een probleem is, kunt u beginnen met werken aan uw mond van die onaangename geur af.

Mondhygiëne

Van alle dingen die je kunt doen om de bestrijding van halitose, mondhygiëne is een van de meest effectieve, dus begin je tanden poetsen na elke maaltijd. Dit omvat niet alleen je tanden en tandvlees, maar ook je tong. Zorg echter wel dat je tandenborstel niet te versleten te krijgen; swap het uit voor een nieuwe elke drie tot vier maanden.

Follow-up dit borstelen met een snelle flossen om geen voedsel deeltjes die kunnen worden geplakt tussen je tanden te verwijderen. Gewaxt, geslagen floss werkt goed in deze situatie, maar voel je vrij om standaard floss of zelfs een floss pick gebruiken. En als dat al mogelijk is, spoelen met een antiseptische mondspoeling om uw tandheelkundige behandeling te voltooien.

Terwijl persoonlijke mondhygiëne een lange weg te gaan om af te weren halitose, moet u ervoor zorgen om uw tandarts te bezoeken met enige regelmaat. Elke zes maanden wordt aanbevolen en wordt vaak bedekt, ten minste gedeeltelijk, onder de meeste tandheelkundige verzekering plannen. Het is op dit moment dat je tanden volledig gereinigd kan worden, meestal door een mondhygiënist, en de mondhygiënist en tandarts zal je hele mond te onderzoeken op te sporen en af ​​te wenden schade of verval, dat kan zijn geur-producerende en leiden tot meer ernstige gebitsproblemen, zoals parodontitis.

Dieet

Naast mondhygiëne, kan uw dieet ook een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van een slechte adem. Als je voedsel eet, maakt niet uit wat het is, het zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de geur van je adem. En bepaalde voedingsmiddelen invloed hebben op uw ademhaling meer dan anderen, dus bijhouden wat je eet in verhouding tot de geur van uw adem. Zodra u de dader, of de oorzaak van de meest vieze geur hebt bepaald, te elimineren uit je dieet.

Vocht

Het is ook heel belangrijk in de remedie van halitose om ervoor te zorgen dat uw mond vochtig blijft. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een vloeistof, dus drink veel water per dag om de juiste vocht in je mond te houden en te bestrijden slechte adem.

Als dit niet genoeg is, halen sommige iets om op te zuigen, zoals een suikervrije snoep. De handeling van het zuigen op snoep (of zelfs kauwgom) kan de productie van speeksel te stimuleren en je mond te bevochtigen.

Tabak

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar als je halitose wordt veroorzaakt door het gebruik van tabak, of het kauwen of roken, stoppen met het gebruik van het product. Niet alleen bent u het verbeteren van uw gezondheid, maar je bespaart je adem van slechte geuren.