Oorzaken van vermoeidheid bij jonge vrouwen

Oorzaken van vermoeidheid bij jonge vrouwen

Vermoeidheid is een veel voorkomend probleem in de algemene bevolking. De Verenigde Medical School in Londen merkte dat vrouwen lopen een bijzonder risico voor de vermoeidheid. Mogelijke oorzaken van vermoeidheid bij vrouwen zijn onder andere een gebrek aan ijzer, het chronisch vermoeidheidssyndroom en mogelijke hormonale onevenwichtigheden.

Gebrek aan ijzer

De Universiteit van Lausanne gemeld dat vrouwen met onverklaarde moeheid geprofiteerd van een ijzer suppletie. De universiteit stelt dat ijzertekort zonder bloedarmoede een potentiƫle oorzaak van vermoeidheid bij vrouwen kan zijn na het uitvoeren van een gerandomiseerde klinische trial die concludeerde een ijzer suppletie kan gunstig zijn voor vrouwen met onverklaarde moeheid 18-55 jaar.

Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is een ziekte die ernstige oorzaken, invaliderende vermoeidheid die kan gedurende maanden of jaren. Het is het meest voor bij mensen tussen de 15 tot 45 jaar en ongeveer twee op de drie mensen die het krijgen zijn vrouwen. De oorzaken van CVS worden niet begrepen en is er geen behandeling maar medicijnen zoals antidepressiva worden gebruikt.

Hormonale disbalans

Hormonale disbalans bij vrouwen is bekend dat extreme vermoeidheid en vermoeidheid bij vrouwen veroorzaken. Hormonale disbalans wordt veroorzaakt door een onevenwichtige relatie tussen progesteron en oestrogeen niveaus binnen het lichaam van de vrouw. Mogelijke oorzaken van hormonale onbalans die vermoeidheid kan creƫren bij jonge vrouwen zijn het gebruik van de anticonceptiepil, hormonale substitutietherapie, stress, slechte voeding en milieu-redenen, zoals vervuiling.