Oorzaken van Sore hoofdhuid

Oorzaken van Sore hoofdhuid

Pijn van de hoofdhuid kan worden veroorzaakt door een aantal aandoeningen en ziekten. Een eenvoudige spanningshoofdpijn kan maken van de hoofdhuid zich ongemakkelijk voelen. Af en toe, een schimmel zoals ringworm of parasieten zoals luizen veroorzaken de hoofdhuid te pijnlijk. In zeldzame gevallen wordt de hoofdhuid pijn veroorzaakt door chronische aandoeningen, ziekten of auto-immuunziekten.

Samentrekken van de spieren Hoofdpijn

Spiercontractie hoofdpijn worden veroorzaakt door stress en spanning. Chronische hoofdpijn als gevolg van spiercontracties kan de hoofdhuid te voelen pijnlijk, zelfs tot het punt waar het pijn doet te kammen of borstelen de haren. Spiercontractie hoofdpijn verdwijnen meestal na belasting van de patiënt wordt verlicht.

Tinea capitis (ringworm)

Tinea capitis is een besmettelijke schimmelinfectie volksmond ringworm van de hoofdhuid. Mensen met een kleine hoofdhuid verwondingen, slechte hygiëne of constant natte hoofdhuid lopen het risico van aanbestedende deze infectie. De symptomen kunnen kale plekken; jeuk, pus gevulde zweren; ontstoken laesies; en kleine zwarte stippen. Artsen gebruiken anti-schimmel medicatie om ringworm te behandelen.

Hoofdluis

Hoofdluizen zijn vleugelloze parasieten die leven in het haar en voeden zich met kleine hoeveelheden bloed van de gastheer. Luizen beten kunnen jeuk en hoofdhuid pijn veroorzaken. Hoofdluizen komen het meest voor bij kinderen van 3 tot 12 jaar oud. Symptomen zijn onder meer krabben; builen en zweren op het hoofd en de nek; en luizen eieren gehecht aan haar. Over-the-counter, luizen doden shampoo bevrijdt de hoofdhuid van deze pijnlijke parasieten.

Giant Cell Arteritis

Deze voorwaarde met betrekking tot polymyalgia rheumatica, veroorzaakt ontstoken bloedvaten in de hoofdhuid, hoofd en nek. Deze ontsteking veroorzaakt zwelling en pijn als gevolg van grote cellen blokkeren de dunne bloedvaten van het bovenlichaam, met name de slagaders in de slapen aan beide zijden van de weg. Afgezien van pijn, symptomen zijn vermoeidheid, koorts en verlies van eetlust. Artsen gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en corticosteroïd te giant cell arteritis behandelen.

Pemphigus

Pemphigus is een algemene term voor een groep auto-immuunziekten die pijnlijke blaren op de hoofdhuid, huid en slijmvliezen veroorzaken. Pemphigus veroorzaakt huidcellen van elkaar te scheiden en fluïdum vult de gescheiden gebieden blaren maken. Er zijn verschillende types van deze ziekte, elk met zijn eigen symptomen en diagnose. Artsen gebruiken immunosuppressiva en antibiotica om pemphigus behandelen.

Lupus

Cutane lupus erythematosus is een vorm van lupus beperkt tot ontsteking van de huid en hoofdhuid. Het symptoom meest waargenomen is een verhoogd, afgerond, pijnlijke uitslag op de hoofdhuid, het gezicht en de hals. Andere lupus symptomen zijn pijnlijke, gezwollen gewrichten; zweren; bloedarmoede; en langdurige koorts. Wetenschappers zijn niet zeker wat de oorzaak van lupus, maar ze weten dat het gaat om een ​​combinatie van erfelijke eigenschappen, milieu en hormonen. Artsen behandelen lupus met anti-inflammatoire medicatie.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening die vlekken van ontstoken, jeukende of pijnlijke huid bedekt met zilverachtige schilfers veroorzaakt. Psoriasis komt vaak voor op de hoofdhuid, ellebogen en knieën, maar kan overal op het lichaam voorkomen. Artsen behandelen psoriasis met actueel crème, lichttherapie en systematische immuuntherapie medicijnen.