Oorzaken van Sinusitis

Oorzaken van Sinusitis

Wat is sinusitis?

Die ongeveer 37 miljoen Amerikanen per jaar, sinusitis is een pijnlijke aandoening als sinussen (holtes of holle ruimtes voering slijmvliezen) ontstoken of geïnfecteerd is. Patiënten kunnen ook pijn in het voorhoofd boven de wenkbrauwen of rond en achter de ogen. Voor de kinderen, de symptomen zijn meestal een verstopte neus, samen met hoofdpijn. Als de sinussen zijn besmet, kan koorts optreden. Andere symptomen zijn onder meer slijm loopt langs de achterkant van de keel (postnasal drip), keelpijn en hoesten.

Soorten Sinusitis

De twee belangrijkste vormen van sinusitis zijn acute en chronische sinusitis. Acute sinusitis, die ofwel kan virale of bacteriële, behandelt tijdelijke omstandigheden, die normaliter drie weken of minder. Anderzijds, chronische sinusitis minder pijnlijke symptomen, hoewel ze zo lang kan duren als 3-8 weken en soms maanden of jaren. Deze aandoening kan terugkeren met pijnlijke aanvallen van acute sinusitis.

Virale Oorzaken van acute sinusitis

Virale infecties zijn de meest voorkomende oorzaak van sinusitis. Bovenste luchtweginfecties (verkoudheid) kan variëren van een week tot zeven dagen, te beginnen met een zere keel. Andere symptomen meestal volgen, met inbegrip van een loopneus, verstopte neus en zelfs gezicht pijn. Hoest kan ontwikkelen als gevolg van de toegenomen postnasal infuus. Virale infecties kunnen zo ernstig zijn, dat verlamd of vernietigd trilharen val slijm in de neus en zijn niet in staat om zich te ontdoen van het.

Mensen met astma moeten extra voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens een koude, omdat de symptomen van astma kan verergeren, ontwikkelt zich tot sinusitis.

Bacteriële infecties

Bacteriële infecties, als gevolg van verkoudheid, hoest en griep, leiden vaak tot sinusitis. Door bacteriële infecties, sinussen openingen kan verstopt raken met slijm verstrikt in het lichaam, zodat het riool in de keel, het creëren van een paradijs voor bacteriën. Dit leidt tot sinusitis, waarbij de trilharen en veroorzaakt zwelling van het slijmvlies paralyzes creëren slechter verstopping in de sinussen.

Allergieën en andere oorzaken van acute sinusitis

Hooikoorts en andere allergieën kan leiden tot sinusitis. Neus bloeden, als gevolg van te veel druk uit te blazen van de neus, kan leiden tot bacteriële infecties in te stellen, waardoor sinusitis. Duiken terwijl een koude creëert overmatige neus druk, waardoor een bacteriële infectie in de sinussen. Bijwerkingen van medicatie kan verwonden slijmvliezen. Zelfs luchtvervuiling kan een oorzaak zijn.

Fungus ingeslikt met voedsel kan sinusitis veroorzaken. Microscopisch klein, plant of schimmels kunnen worden ofwel ingeademd of opgegeten, irritatie van de sinussen of kwetsen van het immuunsysteem. Zieke tanden kunnen een bron zijn, ook.

Tumoren kunnen ook een oorzaak zijn, omdat de sinussen kunnen verstopt raken als gezwellen ontkiemen buurt sinus openingen. Dit veroorzaakt slijm drainage, belemmeren sinussen. Met minder lucht en slijm vloeiende, meer slijm backs up, waardoor sinussen traag en het creëren van vruchtbare grond voor infecties en bacteriën om te groeien. Dit leidt tot sinusitis.

Oorzaken van chronische sinusitis

Omdat chronische sinusitis Meestal gaat gebreken in carrosserie, is het permanent. Een aantal oorzaken van chronische sinusitis omvatten astma, dehydratie, temperatuur en vochtigheid, defecte slijmvliezen en smalle sinussen. Bekend als een afgeweken septum, smalle sinussen te creëren pijnlijke zwelling, waardoor het moeilijk om te ademen. Soms operatie nodig om de toestand te verhelpen.

Poliepen (zakjes van gezwollen weefsel als gevolg van allergieën of infecties) kan sinusitis veroorzaken omdat ze sinussen kunnen hinderen van de juiste drainage na een infectie.

Sinusitis kan worden veroorzaakt door dehydratatie omdat niet genoeg water kan slijm dikker, verhindert te bewegen door de sinussen.