Oorzaken van Sensory Processing Disorder

Zintuiglijke verwerking stoornis (SPD), of sensorische integratie disfunctie werd voor het eerst over geschreven door A. Jean Ayres in haar baanbrekende werk "Sensorische Integratie en Leerstoornissen" in 1972 Ze voor het eerst de naam van het spectrum van symptomen kinderen weer te geven als ze te gevoelig voor verschillende typen stimuli of aan de andere kant zijn ongevoelig voor pijn.

Genetische veroorzaking

In de afgelopen 37 jaar, is niemand in staat om de werkelijke oorzaak van de SPD lokaliseren geweest. Zelfs de toonaangevende expert op het EPD, Lucy Jane Miller Ph.D., zegt dit in haar boek "Sensational Kids: hoop en hulp voor kinderen met Sensory Processing Disorder." Dr Miller gelooft dat SPD als andere neurobiologische aandoeningen, zoals attention deficit disorder (ADD), attention deficit hyperactieve disorder (ADHD) en het syndroom van Asperger, wordt geërfd.

Vaak Sensory Processing Disorder

Er zijn verschillende risicofactoren die een kind kan predisponeren voor het weergeven van de symptomen van de SPD. Als een kind wordt beïnvloed door het spectrum van aandoeningen die autisme, pervasieve ontwikkelingsstoornis of het syndroom van Asperger behoren, hij is met een hoog risico voor de SPD. Ook kinderen met het foetaal alcohol syndroom, het syndroom van Down, fragiele X syndroom ADD of ADHD kan ook worden weergegeven symptomen van SPD. Deze aandoeningen hebben bewezen het meest voorkomende risicofactoren.

Andere risicofactoren van SPD

Sinds SPD is een disfunctie van de neurologische mechanismen, kinderen die niet tactiele en neurologische stimulatie ontvangen op cruciale punten in hun leven - zoals het leven in een instelling of met verlengde ziekenhuis verblijven tijdens het eerste jaar van het leven - kan leiden tot de ontwikkeling van het EPD. Omdat tactiele stimulatie is belangrijk, heb kinderen die voedsel ontvangen door sondevoeding in plaats van zuigen uit een fles of borst niet genoeg orale stimulatie ontvangt.

Factoren die van invloed ontwikkeling van de hersenen

Factoren die ontwikkeling van de hersenen van invloed kan potentieel van een kind voor het weergeven van SPD veranderen. Als een zwangere moeder maakt gebruik van alcohol en drugs op straat, het kind in gevaar voor SPD omdat alcohol en illegale stoffen invloed hebben op de hersenontwikkeling. Als een zich ontwikkelende foetus of een jong kind is in contact met giftige stoffen, kan ze meer kans om tekenen van SPD tonen.

Begaafde en getalenteerde kinderen

Begaafde en getalenteerde kinderen hebben ook de neiging om problemen te verwerken van zintuiglijke prikkels hebben.