Oorzaken van Prostaatvergroting

Prostaatvergroting (of een vergrote prostaat) is een medische aandoening die officieel en wetenschappelijk wordt genoemd als "benigne prostaathyperplasie," BPH voor kort. Het is een veel voorkomende kwaal teistert middelbare leeftijd en oudere mannen. In de Verenigde Staten meer dan 50 procent van de mannen in de leeftijd 60-70 vertonen symptomen van prostaatvergroting.

Proces van ontwikkeling

Prostaatvergroting treedt op wanneer de grootte van een walnoot prostaatklier past zich een weg tussen de plasbuis en het schaambeen. Door de blokkering wordt de spieren in de blaas uitoefenen steeds meer kracht voor de urine om door de vernauwde doorgang passeren. Vervolgens, veroorzaakt de spieren gevoeliger worden. De persoon die lijdt aan deze aandoening zal dus de urgentie om vaker te plassen, leidt tot een vergrote prostaat die groter zal groeien in de tijd totdat de blaas kan zich niet meer helemaal leeg. Wanneer dit gebeurt, kunnen andere schadelijker medische problemen met de blaas, de nieren en de urinewegen leiden.

Complicaties

Hoewel niet levensbedreigend in zichzelf, kan BPH leiden tot meer ernstige aandoeningen zoals blaasstenen, nierschade, infectie van de urinewegen, en acute urineretentie (waar de urine-systeem geblokkeerd helemaal). In de meeste gevallen, een vergrote prostaat moet gewoon nauwlettend worden gevolgd om eventuele verdere medische problemen en complicaties te voorkomen.

Verminderde Testosteron

Medische deskundigen hebben geen definitief antwoord voor wat de oorzaak van benigne prostaathyperplasie. Wel is bekend dat het voorkomt vooral bij oudere mensen en dat het zich niet in mannen die gecastreerd (hadden hun testes verwijderd) voor de puberteit. Op basis van deze gebouwen, sommige medische onderzoekers geloven dat vergrote prostaat kan worden veroorzaakt door lagere testosteron (mannelijk hormoon) productie midden leeftijd. Als mannen ouder worden, de niveaus van testosteron in het bloed afneemt, waardoor een groter deel van oestrogeen (vrouwelijke hormonen), die mannetjes produceren ook maar in kleine hoeveelheden. Studies uitgevoerd bij dieren hebben aangetoond hoe een hogere hoeveelheid oestrogeen in de prostaat activiteit die de celgroei bevordert kan verhogen.

Accumulatie van DHT

Een andere theorie wat veroorzaakt prostaatvergroting is de accumulatie van hoge niveaus van dihydrotes-tosterone (DHT) in de prostaat. DHT is een stof afgeleid van testosteron, dat wordt verondersteld om de groei controleren. De meeste dieren stoppen de DHT zij rijpen maar onderzoekers vonden dat een daling van DHT in het bloed kan oudere mannen blijven produceren en accumuleren in de prostaat en daardoor celgroei stimuleren. Bovendien vonden de onderzoekers dat mannen die niet produceren DHT in niet ontwikkelen van een vergrote prostaat.

Cel Instructie

Andere deskundigen wijzen erop dat prostaatvergroting kan ontwikkelen als gevolg van gearresteerde cel instructies die pas later in het leven wordt weer wakker. Volgens de theorie, cellen in een deel van de prostaat volg de instructies gerevitaliseerd en leveren signalen naar andere cellen, instrueert deze cellen groeien en gevoeliger zijn groeihormoon beïnvloeders.