Oorzaken van Overloopincontinentie

Urinaire incontinentie wordt gedefinieerd als het onvermogen om de blaas controle. Het kan tijdelijk incontinentie of het kan persistent incontinentie. Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie en een verscheidenheid van oorzaken. 13 miljoen mensen in de VS lijden aan urine-incontinentie. Deze aandoening treft 50 procent van de verpleeghuisbewoners en 70 procent van hen zijn vrouwen ..

Soorten

Er zijn 5 basistypen van urine-incontinentie op basis van de symptomen die ze zich manifesteren:
Urge-incontinentie
Stressincontinentie
Overloopincontinentie
Functionele incontinentie
Gemengde incontinentie

Definitie van Overloopincontinentie

In overflow incontinentie de blaas niet goed leeg, waardoor de oncontroleerbare lekken van kleine hoeveelheden urine. De drang om te plassen is verloren. Soms wanneer u probeert om te plassen de urine stroomt niet. Soms snel na het plassen is er oncontroleerbare dribbel van urine. Overflow incontinentie komt veel voor bij oudere mannen met een vergrote prostaat en is zeldzaam bij vrouwen.

Verstopping

Verstopping kan het gevolg zijn van vernauwing van de blaashals en de urethra, genaamd urethrale strictuur. Soms zijn de spieren in de blaaswand verzwakt en die niet sterk genoeg contracties te brengen in de urine te verdrijven. De urine accumuleert, de blaas vergroot en wordt te vol en kleine hoeveelheden urine druppelen. Bij mannen, verstopping meestal optreedt na een prostaatoperatie en bestraling voor kanker van de prostaat.

Medicijnen

Sommige geneesmiddelen zoals anti-cholinerge, anti-histamine, anti-depressiva en sommige antipsychotica en opioïden kan de hersenen, het ruggenmerg en de overdracht van zenuwboodschappen beïnvloeden. Dit resulteert in slechte blaascontracties, waardoor overflow incontinentie. Praat met uw arts als u een van deze medicijnen en ervaren overflow incontinentie. Een verandering in de medicatie zou kunnen helpen het probleem op te lossen.

Nerve Damage

Schade aan de zenuwen kan worden veroorzaakt door ongecontroleerde bloedsuikerspiegel bij diabetici, resulterend in slechte spiercontracties van de blaas. Andere omstandigheden zoals ruggenmergletsels, polio, multiple sclerose, de hersenen of het ruggenmerg letsel en beroertes tot overflow incontinentie.

Seek Help

Als u lijdt aan overflow incontinentie of een ander type van incontinentie, een arts raadplegen om te helpen bij het omgaan met de aandoening. Er zijn veel nieuwe behandelingen en benaderingen in het omgaan met incontinentie die uw arts kan met u bespreken.