Oorzaken van Osteoporsis

Oorzaken van Osteoporsis

Osteoporose is een ziekte die meestal van invloed op zowel mannen als vrouwen, meestal in de leeftijd van 50, en wordt gekenmerkt door een lage botmassa of verzwakking van botweefsel. Dit kan vaak leiden tot botbreuken of breuken die kunnen optreden bij een val van de trap of zelfs een gewelddadige niezen. Vele malen, mensen zijn zich niet bewust dat ze hebben zelfs osteoporose tot ze breekt een been. Er zijn vele oorzaken van osteoporose, en risicofactoren voor de ziekte.

Geslacht

Tien miljoen mensen in de Verenigde Staten lijden aan osteoporose, en 8 miljoen van hen is vrouw. Omdat vrouwen beginnen hun leven met lagere botmassa en ook is bekend dat langer leven dan mannen, zijn ze gevoeliger voor osteoporose dan mannen. Bovendien tijdens de menopauze, de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam sterk daalt en versnelt botverlies. Vrouwen die zijn erg dun en hebben kleine frames zijn meer risico op botbreuken, zo zijn mannen boven de 75 die een lage testosteronspiegel.

Erfelijkheid

Als een van meerdere personen in uw familie zijn getroffen door osteoporose, loopt u het risico voor het overnemen van de ziekte. Zestig tot 70 procent van de volwassen botmassa door erfelijkheid. Kortom, je bent een hoger risico als osteoporose loopt in je gezin. Als uw familie heeft een geschiedenis van heup of andere botbreuken, is er de mogelijkheid dat je de ziekte zou erven. Een manier om uit te kijken naar dit is te merken als broze botten verhoogt na de leeftijd van 40 in vrouwelijke familieleden, omdat de ziekte heeft de neiging om meer vrouwen treffen.

Oestrogeen

Oestrogeen speelt een grote rol in de preventie van osteoporose bij vrouwen. Het vertraagt ​​botafbraak en kan de botdichtheid te verhogen. Vrouwen die hebben de neiging om eerder dan gemiddeld menstrueren of niet tekenen van de menopauze niet weergeven tot later dan normaal hebben een veel lager risico op het krijgen van osteoporose. Vroegtijdige menopauze, wat betekent dat in de menopauze voor de leeftijd van 45, en zeldzaam of regelmatig overgeslagen menstruaties niet te wijten aan de zwangerschap verhoogt het risico op osteoporose.

Inactiviteit

Kinderen en tieners die niet tot een actieve levensstijl kan het risico op osteoporose op latere leeftijd. Dit komt omdat lichamelijke activiteit, zoals joggen en sporten zetten stress en gewicht op je lichaam, wat helpt om sterke botten te ontwikkelen. Zonder regelmatige lichaamsbeweging of een andere activiteit, kunnen de botten zwak en gevoelig voor fracturen op latere leeftijd geworden.

Drugs

Medicijnen zoals corticosteroïden, die worden gebruikt om aandoeningen zoals astma, reumatoïde artritis en psoriasis, kan schadelijk botmassa zijn. Deze voorwaarden worden geacht chronisch probleem is omdat ze kunnen beïnvloeden een persoon voor de gehele levensduur. Daarom kan levenslange blootstelling aan corticosteroïden optreden bij deze patiënten. Artsen die corticosteroïden voor langdurig gebruik voorschrijven meestal ook andere medicijnen voorschrijven om te helpen voorkomen botverlies.

Dieet

Een goede, calcium verrijkte voeding is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van de preventie van osteoporose. Kinderen die actief zijn en voldoende calcium en vitamine D te krijgen hebben het laagste risico op het ontwikkelen van osteoporose op latere leeftijd. Een onvoldoende hoeveelheid calcium en vitamine D wordt beschouwd als minder dan porties fruit en groenten per dag te zijn. Ook hebben studies aangetoond dat cafeïne een rol kunnen spelen in de breekbaarheid van het bot. Als een persoon verbruikt meer dan 400 milligram cafeïne per dag, kunnen ze risico lopen op osteoporose.