Oorzaken van OCD

Obsessief-compulsieve stoornis (OCS) is een angststoornis. OCD wordt meestal gekenmerkt door frequente oncontroleerbare gedachten en een gevoel van gedwongen te voeren herhaalde, geritualiseerde taken. OCD gedragingen worden vaak gecategoriseerd in om acties wassen, herhaalde controle van de dingen zoals deursloten of controleren om dat zeker de oven of fornuis maken is uitgeschakeld, mensen die bang zijn voor vreselijke gevolgen voor het niet de dingen goed doen, mensen geobsedeerd door symmetrie en het tellen en mensen die uit angst voor dingen weggooien hamsteren. Er zijn een aantal oorzaken van OCD. Een bijzonder geval van OCD kan een oorzaak zijn of worden veroorzaakt door een combinatie van oorzaken. Twee gevallen van OCD met gelijkaardige symptomen kunnen worden veroorzaakt door heel andere oorzaken.

De rol van Seretonin

In sommige gevallen van OCD, wordt de neurotransmitter seretonin bepaalde hersencellen verschillend dan in normale hersenen verbinden. Lage seretonin worden beschouwd als een mogelijke trigger voor OCD zijn. Als seretonin is gekoppeld aan OCD, kunnen behandelingen omvatten, onder andere voorschrijven seretonin heropname remmers.

Hersenafwijkingen

Hersenscans van een aantal mensen die lijden aan OCD hebben aangetoond afwijkingen in de orbitale cortex. De orbitale cortex is het deel van de hersenen boven de ogen. In andere gevallen hebben hersenscans aangetoond afwijkingen in de basale ganglia of Thalmus. Behandelingen voor OCD met betrekking tot afwijkingen in de hersenen zijn zeer complex en vaak zal neurologen, psychiaters en psychologen te betrekken.

Genetica

Recent onderzoek wijst op de mogelijkheid dat OCD-patiënten hebben familieleden met OCS of OCD-achtige symptomen. OCD-achtige symtoms kunnen bestaan ​​body dysmorphic disorder, hypochondrie, eetaanvallen en trichotillamonia. Hoewel er een mogelijke genetische koppeling, het onderzoek is niet sluitend.

Infectie

In zeer zeldzame gevallen, een streptokokken-infectie, of keelontsteking, kan schade aan cellen veroorzaken. Deze schade kan invloed hebben op de basale ganglia, wat soms kan leiden tot ocs-symptomen. Strep getriggerd OCD symptomen manifesteren zich meestal binnen een week of twee van de infectie. In veel gevallen zullen de symptomen verdwijnen na de infectie is genezen.

Depressie

Mensen die lijden aan klinische depressie soms melden symptomen van OCD. Omgekeerd, mensen die lijden aan OCD soms melden symptomen van depressie. OCD en depressie kan worden gerelateerd.

Psychodynamica

Niet-fysieke triggers van OCD zijn gemeld aan het begin van de seksuele ontwikkeling of trauma's op te nemen. Andere psychologische triggers kunnen omvatten diep verdrongen onbewuste wensen. Psychodynamische geactiveerd OCD is zeer ingewikkeld en vereist vaak de raadpleging van een aantal geestelijke gezondheidszorg disciplines.