Oorzaken van Memory Loss in Vrouwen

Zowel mannen als vrouwen ervaren sommige geheugenverlies met de leeftijd. De oorzaken variëren van eenvoudige vergeetachtigheid Alzheimer dementie. Bij vrouwen wordt geheugenverlies vaak gekoppeld menopauze en hormonale onevenwichtigheden veroorzaakt door gebrek aan oestrogeen productie. Hoewel dit is een veel voorkomende oorzaak, het is niet de enige reden dat vrouwen worden getroffen door deze aandoening.

Zwangerschap

Of dit nu van hormonale schommelingen, verstoord slaappatroon of preoccupatie met de geboorte van de baby, kunnen zwangere vrouwen meer vergeetachtig geworden. In een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical and Experimental Neuropsychologie, resultaten toonden aan zwangere vrouwen en jonge moeders moeite met behoud van nieuwe informatie had. Ze hadden ook moeite met multitasking, als een van de taken waren onbekend voor hen. Hoewel de studie slechts gevolgd vrouwen voor maximaal een jaar na de bevalling, wordt de toestand van geheugenverlies te vervagen.

Statines

Statines zijn een krachtig medicijn gebruikt om cholesterol te beheersen. Sommige van de bijwerkingen zijn spier-en gewrichtspijn, en in ernstige gevallen, spier-en nierschade. Maar artsen zijn rapportage een andere bijwerking, en het lijkt te worden beperkt tot vrouwen. Hoewel het gebruik van een statine, zoals Lipitor, zijn vrouwen die lijden aan geheugenverlies. Woorden ontsnappen ze. Ze vergeten telefoonnummers en ervaring hersenen mist. Eenmaal van de medicatie, artsen melden, de vrouwen herinneringen weer normaal.

No-carb dieet

Het Atkins dieet is beroemd om zijn beperking van koolhydraten. Met de afwezigheid van voedsel zoals brood, aardappelen, suikers en bepaalde groenten en fruit, wordt het geheugen ondervoed, of zo lijkt het, volgens een studie uitgevoerd aan de Tufts University in Boston, Massachusetts. De studie omvatte 19 vrouwen, van wie er 10 werden op een no-carb dieet zetten. In een week tijd werden de vrouwen gegeven geheugen uitdagende tests en de prestaties van de vrouwen op de no-carb dieet toonde een afname van de geheugenfunctie. Waarom? Een gebrek aan glucose, bij gezonde koolhydraten, kan de reden zijn.

Ovarium verwijderen

Premenopauzale vrouwen, in de leeftijd 30 tot 50 jaar oud, die men heeft gehad of beide eierstokken zijn verwijderd, kunnen een hoger risico op een vroeg begin van dementie, of ernstig geheugenverlies. De bevindingen van een studie gepubliceerd in het nummer van augustus 2008 "Journal", laten zien dat na een dergelijke procedure, het gebrek aan oestrogeen productie op zo'n jonge leeftijd verhoogt het risico op dementie na de menopauze. Vrouwen die na chirurgie werden behandeld met oestrogeen geen tekenen van ernstig geheugenverlies zien, vergeleken met die onbehandeld.

Menopauze

Een van de symptomen of bijwerkingen van de menopauze is geheugenverlies. Dit moet niet worden verward echter met dementie. Geheugenverlies bij postmenopauzale vrouwen meestal alleen milde hersenenmist, korte verblijftijd reeks en onvermogen om nieuwe taken zo snel leren als vóór de menopauze. Zoals met ovarian verwijderen, het resultaat van de menopauze is het gebrek aan oestrogeenproductie. Oestrogeen behandelingen kunnen verminderen geheugenverlies, maar voor sommige vrouwen, Ginko supplementen, cafeïne-inname en-geheugen verbeteren van oefeningen, zoals kruiswoordpuzzels, kan voldoende zijn om af te weren ernstiger geheugenverlies zijn.