Oorzaken van Hypovolemie

Hypovolemie is een aandoening waarbij er een verminderd volume van het plasma in het bloed. De symptomen zijn tachycardie (hartslag sneller dan 100 slagen per minuut), flauwvallen, bewusteloosheid, hypotensie (lage bloeddruk), snelle ademhaling, verwardheid / veranderde mentale toestand en een daling in de productie van urine. Er zijn verschillende oorzaken van hypovolemie.

Medische oorzaken

Hypovolemie kan worden veroorzaakt door aandoeningen zoals extreem gewichtsverlies, bloeden, braken, marasmus (een soort ondervoeding die wordt gekenmerkt door extreme tekort aan zowel calorie├źn en eiwit), uitdroging, zonnesteek, eiwit-energie ondervoeding (gekenmerkt door het gebrek aan adequate eiwitinname om uw lichaam de metabolische behoeften en eisen te voldoen, kan worden veroorzaakt door een gebrek aan inname via de voeding, slechte kwaliteit van de eiwitinname of toegenomen vraag als gevolg van andere ziekten), ernstig braken en peritonitis (bij de bekleding van uw buikholte ontstoken raakt).

Veroorzaakt door een andere aandoening

Verschillende medische aandoeningen lijst hypovolemie als een complicatie van de primaire aandoening, waaronder naakt brimcap vergiftiging, pseudohypoaldosteronism en Lassa koorts. Naked brimcaps zijn een soort paddestoel. Ze zijn meestal bruin, bedekt met kleine haartjes en slijmerig als het nat is. Ze groeien in het wild en zijn giftig in voldoende hoeveelheden. Pseudohypoaldosteronism beschrijft een groep van medische aandoeningen waarbij de nieren niet in staat te reageren op aldosteron, waardoor aanzienlijke onbalans elektrolyt. Lassa koorts is een besmettelijke virale ziekte uit West-Afrika.

Extra Oorzaken

Bijkomende oorzaken van hypovolemie zijn overmatige alcoholgebruik, overmatig zweten, diureticum gebruik, bloeddonatie, gebruik van vaatverwijdende middelen (medicijnen die de bloedvaten verwijden), het gebruik van ACE-remmers (die de bloedvaten ontspannen) en ernstige brandwonden (die kan aanzienlijk vochtverlies veroorzaken en oedeem).

Hypovolemische shock

Hypovolemische shock is een noodsituatie waarbij het hart niet in staat is voldoende bloedtoevoer naar de rest van het lichaam te pompen door veel vocht en bloedverlies. Het kan leiden tot mogelijke orgaanfalen en wordt veroorzaakt door het verlies van 20% of meer van het bloedvolume. Dit kan een gevolg zijn van bloeden uit snijwonden of verwondingen of interne bloeden zijn. Het volume van het bloed circuleert in je lichaam kan abrupt afnemen als je verliest te veel lichaamssappen. Dit kan gebeuren met braken, diarree en brandwonden. Symptomen zijn onder meer agitatie, angst, snelle ademhaling, verwardheid, klamme huid, zwakte, daling van de urineproductie, bleke huid, bewustzijnsverlies en snelle ademhaling. Er is ook gerelateerde hypotensie (lage bloeddruk), lage lichaamstemperatuur en een snelle hartslag. Onmiddellijk een arts raadplegen.

Behandeling

Behandeling opties voor hypovolemie zijn grotendeels afhankelijk van de ernst van uw aandoening en omvatten IV vloeistoffen, vloeistoffen via de mond, zuurstof, dopamine, adrenaline, trombolytica, bloedtransfusie en plasma transfusie. Er zijn ook verschillende medicijnen die kunnen worden gebruikt, zoals difenhydramine, dobutamine, H-2 blokkers, H-1 blokkers, B2 blokkers, calcium gluconaat, albuterol, cimetidine, glucagon, naloxon, fenylefrine en norepinefrine.