Oorzaken van haaruitval bij kinderen

Oorzaken van haaruitval bij kinderen

Volgens Hairloss.com, twee miljoen kinderen lijden aan ten minste één vorm van haarverlies (alopecia). Van dit cijfer, zal 60 procent groeien van de aandoening en 40 procent niet. Er zijn verschillende oorzaken voor haaruitval bij kinderen, en het krijgen van te weten welke toestand de oorzaak is van vitaal belang bij het vinden van de juiste behandeling.

Tinea capitis

Tinea capitis (ringowrm) is een fragmentarische vorm van haaruitval veroorzaakt door een schimmelinfectie. Deze infectie veroorzaakt ook afgebroken haren, kerion (een grote rode drassige knobbeltje op de hoofdhuid), schalen en gezwollen lymfeklieren klieren.

Trichotillomanie

Dit is een aandoening veroorzaakt door de haren wordt getrokken uit de hoofdhuid, wimpers of wenkbrauwen. Kinderen die deze aandoening meestal beginnen trekken hun haren, uit nervositeit of stress, en het is meestal verslavend. Tekenen van Trichotillomanie zijn: ongelijke haarlengte, fragmentarisch haaruitval en gebroken haren.

Traction Alopecia

Traction Alopecia is haaruitval veroorzaakt door het haar wordt te strak getrokken. Deze aandoening wordt meestal gezien bij vrouwelijke kinderen met strakke paardenstaarten of vlechten. Traction Alopecia kan de haarfollikels waardoor de haren te wijken van de haarlijn, of uit te vallen in andere gebieden beschadigen.

Alopecia areata

Deze vorm van haaruitval is niet besmettelijk zoals Tinea capitis, hoewel het haaruitval patroon precies hetzelfde uit. Alopecia areata het haar veroorzaakt te vallen in vlekken in 02:59 gebieden op de hoofdhuid, maar veroorzaakt geen irritatie, ontsteking en roodheid.

Telogen Effluvium

Deze haaruitval aandoening treft vooral zuigelingen. Dit haarverlies is een normaal proces, door het haar uitvallen sterker haar regenereren. Deze aandoening kan ook gevolgen hebben voor oudere kinderen in tijden van stress. Dit is omdat de spanning veroorzaken hun haar cyclus onderbroken worden en gaan in rustfase.