Oorzaken van gezichtshaar bij jonge vrouwen

Oorzaken van gezichtshaar bij jonge vrouwen

De klinische term hirsutisme verwijst doorgaans naar haargroei bij vrouwen die optreedt in een mannelijke patroon. Deze wordt ingesteld op bij jonge vrouwen als erfelijke eigenschap, als een symptoom van bepaalde vrouwelijke problemen en als een neveneffect van specifieke medicijnen voor deze problemen vrouwelijk voorgeschreven.

Erfelijke

Familiaire hirsutisme is overmatige haargroei die wordt overgeërfd als een fysiologische reactie op plasma androgeen niveaus (dus testosteron).

Ovariële stoornissen

Tumoren van de eierstokken, ovariële hyperthecosis en polycysteus ovarium syndroom (PCOS) zijn allemaal mannelijk model haar groei oorzaken bij jonge vrouwen.

Endocriene aandoeningen

Hyperinsulinemie en hypothyreoïdie, zowel direct beïnvloeden androgeen balans.

Bijnier aandoeningen

Adrenal tumoren, aangeboren of vertraagde-onset adrenale hyperplasie en Cushing's syndroom, veroorzaakt door hoge niveaus van cortisol in het lichaam, zijn mogelijk auteurs.

Androgene Drugs

Orale anticonceptiva (high-progesteron types), anabole steroïden en de Danazol behoren tot de verschillende redenen die haargroei in het gezicht bij jonge vrouwen kan veroorzaken voorgeschreven medicijnen.

Ectopische hormoonproductie

Longkanker, carcinoïdtumoren (ectopische ACTH secretie) en choriocarcinomas (& # x3B2;, humane choriongonadotrofine) dit ook mee op.

Hypofyse Disorder

Prolactine-afscheidende hypofyse adenoom, acromegalie en fenothiazine- medicijnen zijn oorzaken voor deze ongewenste groei.