Oorzaken van frequent urineren

Frequent urineren wordt gedefinieerd als de noodzaak om meer dan normaal urineren. Een persoon die gaat normaal drie tot vier uur tussen de plassen die plotseling niet langer wachten dan een uur is het omgaan met veelvuldig urineren. Deze voorwaarde heeft vele oorzaken, een aantal eenvoudige en een aantal ernstige.

Urineweginfectie

Een urineweginfectie zal leiden tot een persoon vaker plassen omdat de infectie inflames de blaas, waardoor het mogelijk minder urine houden.

Zwangerschap

Zwangerschap is een veel voorkomende oorzaak van frequent urineren. In feite zijn veel vrouwen weten dat ze zwanger zijn als ze een plotselinge, onverklaarbare behoefte om vaak te urineren.

Diabetes

De eerste tekenen van diabetes vaak frequent urineren behoeften. Dit komt door de overmaat suiker in de urine, waardoor de blaas zich voller dan het is.

Interstitiële cystitis

Interstitiële cystitis is een ziekte die milde tot hevige pijn in de blaas veroorzaakt. Een neveneffect van deze pijn is de frequente aandrang om te plassen in de hoop van het herbeleven van de pijn.

Blaaskanker

Blaaskanker is een zeldzame oorzaak van frequent urineren. De meeste gevallen worden verklaard door minder zware omstandigheden. Vaak moeten plassen gaat vaak gepaard met een mogelijkheid om daadwerkelijk te doen bij blaaskanker.

Veel voorkomende oorzaken

De meeste mensen die denken dat ze een probleem hebben met veelvuldig urineren vinden dat ze gewoon te veel vocht drinkt 's avonds laat of ze nemen te veel cafeïne