Oorzaken van eetstoornissen

Eetstoornissen zijn een soort van geestelijke ziekte die tot doden tot 5 procent van de personen met een diagnose, en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen complicaties bij degenen die overleven. Soorten eetstoornissen anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder. Oorzaken zijn onder andere stemming en psychische stoornissen, de genetica en de sociale druk om te passen in. Beschouw deze informatie van de Mayo Clinic over de oorzaken van eetstoornissen.

Lage serotonine

Lage niveaus van serotonine in de hersenen kan de ontwikkeling van eetstoornissen, die ook gepaard gaan met klinische depressie.

Hormonen

Plotselinge veranderingen in de hormonen, vooral tijdens de puberteit, kan ertoe leiden dat jonge meisjes om te gaan op extreme diƫten ontwikkelen van de volle borsten, heupen en billen die samen met vrouwelijkheid te vermijden.

Family History

Vrouwen die een nauwe vrouwelijk familielid met een eetstoornis, zoals een zus of moeder, kan aanleiding geven tot het ontwikkelen van eetstoornissen ook.

OCD

Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD) is geassocieerd met de ontwikkeling van eetstoornissen. Voorts kan worden veroorzaakt door emotionele stress.

Low Self-Esteem

Zowel mannen als vrouwen met een laag gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen eetstoornissen als een manier om de controle over bepaalde aspecten van hun leven uit te oefenen.

Cultuur

Amerikaanse cultuur en media vaak suggereren dat alleen vrouwen die grote borsten, maar zijn verder dun, zijn mooi, en niet vaak voorbeelden van schoonheid in een verscheidenheid van het lichaam van maten.

Peer Pressure

Meisjes vaker dan jongens ervaring groepsdruk om te passen in een ideale vorm van het lichaam, waaronder zijn dun en het dragen van onthullende kleding die het lichaam vitrines.