Oorzaken van dunner wordend haar bij vrouwen

Dunner wordend haar bij vrouwen kan schaamte en ontevredenheid met de fysieke verschijning veroorzaken. De oorzaken van haarverlies bij vrouwen zijn onder andere erfelijke aanleg, hormonale veranderingen, persoonlijk gedrag en bepaalde medische aandoeningen. Sommige oorzaken van dunner haar kan worden behandeld met medicatie of haargroei producten, terwijl andere oorzaken kunnen oplossen gedurende een periode of kan permanent voorwaarden.

Styling

Overmatig borstelen, strak getrokken kapsels en chemische behandelingen zoals permanenten, relaxers en kleuring kan de schacht van het haar en veroorzaken breuk en totale verdunning van het haar verzwakken.

Spanning

Telogene effluvium is een aandoening veroorzaakt door emotionele en fysieke stress die de haargroei cyclus verandert en veroorzaakt haar te vallen over een periode van enkele maanden.

Erfelijkheid

Haar dat verdunt met toenemende leeftijd kan een gevolg zijn van genetische factoren, zoals vrouwelijke kaalheid, die haar veroorzaakt te verzwakken en vallen uit zijn.

Hormonen

Nadat een baby, kan plotselinge dalingen in hormoonspiegels resulteren in veranderingen van haargroei cycli, waardoor meer haar uit te vallen dan de typische enkele maanden na de geboorte.

Infectie

Volgens de Mayo Clinic, ringworm is een schimmelinfectie die de hoofdhuid kan infecteren en veroorzaken fragmentarisch haarverlies of dunner worden van het haar.

Medicijnen

Medicijnen, zoals de pil en medicijnen voor hoge bloeddruk, depressie en artritis kan het dunner worden van het haar veroorzaken.

Voedingstekorten

Anemie is een tekort aan ijzer in het bloed, wat kan leiden tot haarverlies of dunner worden van het haar en kan worden veroorzaakt door overmatige menstruele bloeden.