Oorzaken van BPPV

BPPV is een van de meest voorkomende vormen van een oor aandoening meestal aangeduid als vertigo. Met hoogtevrees, de persoon niet in staat om hun evenwicht te bewaren en ze voelen zich duizelig vooral als ze hun hoofd te bewegen. BPPV is een aandoening die moeilijk te diagnosticeren, maar het is niet levensbedreigend.

Identificatie

BPPV staat voor benigne paroxysmale positionele vertigo en het is dat gevoel dat je krijgt wanneer je opstaat te snel, of wanneer u snel naar je hoofd van links naar rechts. BPPV is een vorm van vertigo geassocieerd met de positie van je hoofd tijdens de beweging, en de invloed die positie heeft op uw balans. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van duizeligheid en een onvermogen om je evenwicht te bewaren tijdens het bewegen van je hoofd in een bepaalde richting. BPPV is geen ernstige aandoening, en uw arts kan meestal voorschrijven tijdens een kantoor bezoek effectieve behandeling.

Otolith Organen

Binnen de microscopische buizen en kanalen in je oor zijn aangeduid als otoliet organen organen, die bijhoudt van de beweging van je hoofd en de positie van uw hoofd in de hand te houden om de rest van je lichaam. Binnen deze organen zijn kleine kristallen die zijn ontworpen om u gevoelig voor beweging maken. In bepaalde posities, zoals wanneer je ligt, kan deze kristallen los van de otoliet organen te krijgen en raken ergens neergelegd in de gehoorgang. Dit zorgt ervoor dat het kanaal te gevoelig voor beweging geworden en brengt op BPPV.

Infecties

In sommige gevallen kan elke aandoening die schade of complicaties veroorzaakt het oor brengen op BPPV. Virale infecties in de gehoorgang zogenaamde vestibulaire neuritis kan brengen op de symptomen van BPPV, evenals kleinere slagen die de bloedvaten in het oor bekend als AICA syndroom beïnvloeden.

Expert Insight

Volgens de American Hearing Research Foundation, BPPV komt vaker voor bij mensen boven de leeftijd van 50 omdat dan de vestibulaire organen in het oor beginnen te degenereren en evenwichtsstoornissen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van BPPV bij mensen onder de leeftijd van 50 jaar is een hoofdletsel of een soort van oor trauma.

Chirurgische complicaties

Een andere oorzaak van BPPV kan worden gerelateerd aan de belasting bij operaties aan het oor niets te maken heeft. In sommige gevallen, het proces van in een horizontale positie voor een langere tijdsperiode oorchirurgie naast de complicaties die kunnen komen van oor chirurgie, kunnen symptomen geassocieerd met BPPV. Het kan een bezoek aan een oor, neus en keel specialist nemen na de operatie is voltooid om daadwerkelijk te diagnosticeren de BPPV complicatie.