Oorzaken van borstkanker bij jonge vrouwen

Jonge vrouwen en borstkanker

Mammogrammen en diepgaande tests voor borstkanker meestal begint pas vrouwen te bereiken leeftijd van 45 The Cleveland Clinic, een not-for-profit, multi-specialty academisch medisch centrum in Cleveland, Ohio, meldt dat 5 procent van de patiƫnten met borstkanker zijn onder de leeftijd van 40 Echter, moeten vrouwen uit alle lagen van het leven op de hoogte van veranderingen in hun lichaam, in het bijzonder die in de borst, want borstkanker vrouwen kan treffen op elke leeftijd. Hoewel de medische professionals op dit moment niet weten wat de oorzaak van borstkanker bij jonge vrouwen slaan, ze doen begrijpen meerdere risicofactoren en de wijze waarop de ziekte treft vrouwen onder de 40.

Risicofactoren

Er zijn verschillende factoren die de kans dat een jongere vrouw kunnen een risico op borstkanker kan verhogen. Deze omvatten een familiegeschiedenis. Specifiek, meldt WedMD dat de vrouwen die een moeder, dochter of zus die heeft gehad borstkanker of andere borst ziekten worden beschouwd vooral het risico op de ziekte. Daarnaast is de leeftijd waarop een vrouw haar eerste menstruele cyclus evenals haar eerste periode invloeden risico op borstkanker van een vrouw.

Diagnostische Verschillen en Preventie

Jonge vrouwen algemeen ondergaan regelmatige mammografie, en daarom is het vaak zeer moeilijk om de diagnose van borstkanker bij jonge vrouw tot de tumor groot. Bovendien WebMD meldt dat het borstweefsel in jonge vrouwen vaak dichter dan die van een oudere vrouw. Vanwege deze factoren, alsook het feit dat borstkanker bij jonge vrouwen vaak een meer agressieve vorm van kanker, betekent dat de lichamen van jongere vrouwen beter bestand tegen straling op dan oudere vrouwen kunnen zijn.
Er is geen specifieke manier om borstkanker te voorkomen. Echter, vroege diagnose is de beste manier om dat de kanker niet verspreid. WebMD beweert dat 90 procent van de vrouwen die de kanker in het beginstadium te vangen in staat om met succes te ontdoen van de ziekte zal zijn.