Oorzaken van blaaskanker

Goedaardige Risicofactoren

De ontwikkeling van blaaskanker is gekoppeld aan verschillende goedaardige risicofactoren. Zo blijkt etniciteit een duidelijk effect hebben op iemands kansen aanbestedende blaaskanker hebben. Kaukasiërs zijn veruit de meest gevoelige (tweemaal zo gevoelig, in feite, als Afro-Amerikanen en Hispanics), terwijl Aziaten het minst gevoelig. Een andere goedaardige kwaliteit die veel te maken heeft met het risico op het ontwikkelen van blaaskanker is seks. Men ontwikkelen deze vorm van kanker bij een veel hogere snelheid dan vrouwen - ongeveer 00:56. Leeftijd speelt ook een rol, omdat het risico op blaaskanker neemt toe naarmate we ouder worden. Een familiegeschiedenis van blaaskanker verhoogt ook een persoon de kans op het ontwikkelen van deze vorm van kanker.

Risky Habits

Een aantal gedrag ook kan leiden tot de ontwikkeling van blaaskanker. Roken, meer dan iets anders, verhoogt uw kansen op het oplopen van deze vorm van kanker. De blaas wordt beschadigd door wat tabak chemicaliën, die hun weg van de sigaret in de longen, in het bloed, en door de nieren in de urine - waar zij tasten de binnenkant van de blaas. Een andere gewoonte die uw kansen op het ontwikkelen van blaaskanker verhoogt is niet genoeg water drinken. Drinkwater regelmatig gedurende de dag vermindert het risico op het ontwikkelen van deze vorm van kanker.

Bijkomende risicofactoren

Als je in een plant die textiel, verf, rubber, leder of gedrukte producten maakt het werk, kunt u worden blootgesteld aan chemische stoffen die zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van blaaskanker. Schilders, machinisten, printers, kappers en vrachtwagenchauffeurs kunnen ook een extra risico van blaaskanker. Andere risicofactoren zijn arsenicum in drinkwater, meeroken, de inname van grote hoeveelheden dierlijk vlees en gebakken voedsel en blaasontsteking (chronisch).