Oorzaken van beschadigde Facial Nerve

Er zijn twee belangrijke gezichtszenuwen actief is op elke kant van de weg. Deze zenuwen regelen de spieren waardoor een persoon om te glimlachen, fronsen, plooien, rimpels op het voorhoofd en neus, controle smaak aan de zijkant van de tong en de controle van de speekselklieren. Onnodig te zeggen dat deze zeer belangrijke zenuwen. Als het gezicht zenuwen beschadigd raken, gedeeltelijke of volledige verlamming is mogelijk.

Waar zijn de gezichtszenuwen

De twee gezichtszenuwen beginnen in de hersenen, reizen door de gehoorgang en vertakken in kleinere zenuwen hele gezicht. Elk van deze gezichtszenuwen en takken zijn belangrijk en spelen een belangrijke rol. Gezichtszenuw schade kan ontsierend zijn, afhankelijk van waar het gezicht zenuwen beschadigd zijn. Naast verlamming, zwakte kan aanwezig zijn, de ogen sluiten niet goed of de mond droops. Er zijn verschillende redenen gezicht zenuwbeschadiging.

Oorzaken van schade

De meest fundamentele reden is enige zwelling op de zenuwen zelf. Dit kan worden veroorzaakt door een trauma aan het hoofd of gezicht. Maar de meest voorkomende trauma redenen zullen onder andere geboorteafwijkingen, middenoor infecties en een bepaalde virale infectie genaamd Bell's palsy. Bell's palsy slechts een kant van het gezicht beïnvloeden en lijkt op de symptomen van een beroerte en treft ongeveer 40.000 Amerikanen elk jaar. Klappen op het gezicht en het hoofd kan ook leiden tot het gezicht zenuwbeschadiging. (Zie rubriek Resources.)

Andere oorzaken

Andere oorzaken kan verwijdering van tumoren in het gezicht of uitgesneden huidkanker. Soms is het nodig via de zenuw te verlagen om alle gezichtshuid kanker of tumoren die aanwezig zijn verwijderd.

Testen

Artsen zullen een reeks kleine testen moet uitvoeren om de omvang van het gezicht zenuwbeschadiging. Deze kleine proeven omvatten een zout / suiker test op de tong, traanbuis productie, speekselproductie en oor beweging. Deze procedure wordt een topografische lokalisatie. Een meer gedetailleerde proef zal een EMG en een CAT-scan of MRI. Deze tests zullen bepalen hoe groot de schade is.

Repareren van Facial Nerve Damage

Sommige gezicht zenuwbeschadiging zal zichzelf uiteindelijk te herstellen, maar in het geval van schade die niet doet, kan een KNO-arts operatief sommige gezichtszenuw schade te herstellen. Dit kan onder meer het vrijgeven van een zenuw die wordt gevangen voor een of andere reden en kan de impuls signaal van de hersenen niet ontvangen of het opnieuw aansluiten van een doorgesneden zenuw. Dit is belangrijk omdat veel gezichtszenuw schadeproblemen zichzelf niet herstellen. (Voor meer informatie, bezoek de Resource die voor een meer complete gids voor het gezicht zenuwbeschadiging.)