Oorzaken, risico's en factoren van Colon Cancer

Alle soorten kanker, zoals darmkanker, kan doeltreffender worden behandeld bij detectie in een vroeg stadium. Een persoon gediagnosticeerd met darmkanker kunnen zich aan chemotherapie, radiotherapie of een operatie te onderwerpen, zodat de kanker kan worden genezen.

Wat is Colon Cancer?

Darmkanker is een breed kanker, ook wel colorectale kanker, kanker van de dikke darm en het rectum of colon-en rectumkanker. Het is een ziekte waarbij kankercellen vorm, groei en ontwikkeling in de grenzen van de colon.

Oorzaken en risicofactoren

Factoren die samenhangen met darmkanker omvatten genetica (familiegeschiedenis van de ziekte), ras (sommige rassen kunnen hogere incidentie hebben), leeftijd (bekend van invloed degenen die ouder zijn dan 50), verhoogd lichaamsgewicht, voeding (meer dreigt te hebben voor mensen met een hoge vetconsumptie), sedentaire levensstijl en roken.

Symptomen van Colon Cancer

Helaas, de symptomen verschijnen alleen wanneer de ziekte is op zijn vergevorderd stadium. Meer voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, bloedarmoede, abnormale darmfunctie, gewichtsverlies, nachtzweten, pijn in de rechter schouder en de aanwezigheid van bloed in de ontlasting.

Evaluatie of Diagnose van darmkanker

Screening tests worden uitgevoerd om te bepalen of een persoon de ziekte. Een digitale rectale onderzoek (DRE), fecale occult bloedtest (FOBT), colonoscopie (de meest nauwkeurige testmethode), kan sigmoïdoscopie en dubbel-contrast barium klysma worden gedaan om te bepalen of de persoon heeft darmkanker.

Behandeling van darmkanker

De behandeling van darmkanker afhankelijk van de ernst van de ziekte en de respons van het lichaam op de behandeling. Sommige behandelingen omvatten chemotherapie, chirurgie en radiotherapie.