Oorzaken en gevolgen van roken op Teens

Oorzaken en gevolgen van roken op Teens

Het Center for Disease Control leverde een studie die laat 80 procent van de rokers beginnen voordat ze 18. Nicotine is het belangrijkste ingrediënt in sigaretten - het is zeer verslavend en veel tieners en volwassenen zijn niet in staat om te stoppen als ze eenmaal beginnen. De gevolgen van roken zijn onmiddellijke en lange termijn.

Peer Pressure

Tieners worden beïnvloed door hun vrienden en collega's. Zodra een tiener in een groep tracht roken kunnen ze hun vrienden aanmoedigen om het zo goed doen. Dit soort gedrag kan zich verspreiden als een wild vuur van de ene persoon naar de andere. Tieners willen niet nee zeggen omdat ze willen passen of lijken alsof ze zijn cool.

Advertenties

Roken advertenties kunnen tieners aanmoedigen om het te proberen op een punt. Niet alle advertenties zijn directe en portretteren roken als positief -, maar de secundaire advertenties zijn prominent als goed. Personages die roken zijn gekenmerkt in de populaire tv-shows, films en openbare evenementen die een glimp van een beroemdheid roken zou kunnen vangen. Candid snapshots van beroemde mensen roken worden ook gepubliceerd in tientallen tijdschriften en online pop-cultuur websites. Elk van deze visualisaties kan een tiener invloed te halen de rookgewoonte.

Gezondheidsproblemen

Een van de belangrijkste effecten van de tiener roken is de instroom van gezondheidsproblemen die samen met het komen. Sommige van de onmiddellijke gezondheidsproblemen onder slechte adem, stinkende kleren en haren - evenals tanden vergelen en verval. Lange termijn effecten op de gezondheid zijn onder andere ademhalingsproblemen, verlies van energie, hart-en vaatziekten en kanker.

Negatief gedrag

Tieners die roken proberen zou zich bezighouden met andere negatief of schadelijk gedrag - zoals het roken van marihuana, het gebruik van alcohol of proberen andere illegale drugs.