Oorzaak van overmatig maagzuur

Oorzaak van overmatig maagzuur

Maagzuur is belangrijk voor goede gezondheid. Het doel ervan is het afbreken van voedsel in een vorm die het lichaam kan opnemen, dat is van cruciaal belang voor het absorberen van voedingsstoffen. Er zijn een veelheid van digestieve stoornissen die kunnen optreden wanneer maagzuur uit evenwicht raakt. Overmatig maagzuur is een veel voorkomend probleem dat ongemak veroorzaakt voor duizenden mensen.

De Feiten

Maagzuur bestaat voornamelijk uit zoutzuur (HCL). Dit helpt het lichaam af te breken en te verteren voedsel. Waterstof en chloride moet samenwerken voor de maag om normaal te functioneren. Een groot aantal mensen spijsverteringsstoornissen die ontstaan ​​door overproductie van zuur in de maag.

Maagzuur

Wanneer u voor het eerst ervaring symptomen van overmatig maagzuur, ben je waarschijnlijk ervaren maagzuur. Brandend maagzuur treedt op wanneer het maagzuur een back-up in uw slokdarm. Af en toe brandend maagzuur komt vaak voor en meestal kan worden behandeld met veranderingen in levensstijl of over-the-counter remedies.

Complicaties

Brandend maagzuur, dat vaak optreedt en interfereert met uw dagelijkse routine is bekend als GERD (gastroesophogeal refluxziekte). Overmaat zuur kunnen de wanden van de maag of twaalfvingerige darm beschadigen en leiden tot maagzweren. Zollinger Ellison syndroom is een zeldzame aandoening die leidt tot tumoren in de pancreas. Deze tumoren secreteren een grote hoeveelheid van het hormoon gastrine, waardoor de productie van overmatig maagzuur veroorzaakt. Als uw maagzuur niet reageert op over-the-counter medicatie, raadpleeg uw arts.

Veel voorkomende oorzaken

Minder last van overmatig maagzuur, hangt af van het elimineren van de oorzaak. Bepaalde voedingsmiddelen leiden zuurproductie, zoals koffie, chocolade en pepermunt. Ander probleem voedingsmiddelen bevatten gefrituurd voedsel, vet voedsel, knoflook, ui en koolzuurhoudende dranken. Brandend maagzuur kan ook worden veroorzaakt door te veel eten, voedselallergieën, stress en roken.

Preventie / Solution

Veranderingen in levensstijl kunnen vaak symptomen van overmatig maagzuur te verlichten. Heeft strakke kleding niet dragen. Streven naar een ideale lichaamsgewicht te handhaven, omdat overtollige kilo's kan opdrijven je maag en veroorzaken overmaat zuur om een ​​back-up in uw slokdarm. Eet kleine porties, en vermijd voedsel dat je weet dat maagzuur veroorzaken.

Waarschuwing

Symptomen die kunnen lijken maagzuur kan echt een hartaanval. Als u last heeft van brandend maagzuur vaak en voelen een branderig gevoel na een maaltijd, kan je concluderen dat het maagzuur. Maar als je pijn is opeens intenser, zou het iets ernstiger zijn. Kijk voor plotselinge druk, aanscherping of knijpen van de borst. Een andere waarschuwing is pijn op de borst gepaard met kortademigheid, duizeligheid of zweten.