Oorzaak van Menière Syndroom

Oorzaak van Menière Syndroom

Symptomen van het syndroom of de ziekte van Menière omvatten tinnitus (oorsuizen), een gevoel van volheid of druk in het oor, gehoorverlies, en episodes van duizeligheid die ernstig kunnen zijn. Het meest van invloed op één oor, maar kan in beide.

Endolymphatic Hydrops

De meeste artsen het erover eens dat symptomen van Menière worden veroorzaakt door een teveel aan vocht in het binnenoor (endolymfatische hydrops). Echter, er is een grote controverse over hoe deze vloeistof disfunctie optreedt, en de agenten het creëren van deze overtollige vocht zijn onvoldoende gekend.

Virale

Velen denken dat de ziekte wordt veroorzaakt door een virus in het binnenoor, in het bijzonder herpes simplex. Het virus kan zich insluiten in het vestibulair ganglia en de symptomen van Menière creëren.

Auto-immuunziekte

Andere onderzoekers zien een sterke auto-correlatie met Menière. Auto binnenoor ziekte (AIED) lijkt Menière behalve dat het meest van invloed op beide oren.

Trauma

Sommige patiënten vertonen symptomen van Meniere na lichamelijke hoofdtrauma. De verbinding tussen akoestische trauma (harde geluiden) en Meniere zwak.

Andere oorzaken

Allergieën en stress lijken de aandoening verergert, maar zij zijn waarschijnlijk niet oorzakelijke factoren bij de ziekte.