Oogziekten

Cataract, glaucoom, en oog of ogen melanoma kanker waarschijnlijk een van de meest bekende ziekte van het oog. Al deze ziekten hebben verschillende oorzaken, verschijnselen en symptomen die moeten worden nageleefd om uw niveau van gezondheid van het oog te bepalen. Als u een van deze symptomen heeft, moet u contact opnemen met uw arts om eventuele ziekten vroeg te behandelen.

Staar

Cataract optreedt wanneer de normaal heldere lens van het oog troebel wordt. Als je ouder wordt, het eiwit vezels die de lens van het oog duidelijke start te houden af ​​te breken. In sommige gevallen, deze vezels stel elkaar en worden staar. Hoewel staar niet algemeen veroorzaken geen pijn, ze kunnen het moeilijk maken om te zien 's nachts of onderscheiden iemands gezicht. Symptomen van cataract behoren verbleekte en gelige kleuren, gevoeligheid voor licht en schittering, en dubbel zien in een van de ogen. De enige behandeling van cataract verwijdert de betreffende lens en vervangen door een lensimplantatie.

Kleurenblindheid

De meeste kleurenblinde mensen kunnen geen onderscheid maken tussen de kleuren rood en groen, maar in de meest extreme gevallen, kunnen sommige zien alleen in grijstinten. Kleurenblindheid is meestal geërfd met mannen vaker kleurenblind dan vrouwen zijn. Sommige medicijnen, zoals die gebruikt worden om hoge bloeddruk en ziekten als glaucoom te behandelen kan ook leiden tot kleurenblindheid. Er is geen behandeling voor kleur blindheid; indien mogelijk, zal een arts de ziekte die die aandoening veroorzaakt behandelen.

Eye Melanoom

De exacte oorzaak van oog melanoom is onbekend, maar het wordt gedacht gerelateerd aan genetische veranderingen in het DNA. Oogmelanomen of oculaire melanomen, verschijnt als de melanine-producerende cellen in het oog abnormaal. Sommige symptomen van het oog van melanoom zijn verlies van perifeer zicht, donkere vlekken, krabbels of vlekken voor de ogen en wazig zien. Vanwege de zeldzaamheid van het oog van melanomen, is het aanbevolen om te zoeken naar een specialist voor de behandeling; Dit kan variëren van een operatie om de melanoom van het oog hoogenergetische bestraling verwijderen.

Glaucoma

Glaucoom is een naam voor een groep van aandoeningen die verminderde zicht en schade veroorzaken aan de optische zenuw. Glaucoom wordt veroorzaakt door een verhoogde druk in het oog vanwege een ophoping van vocht. De twee soorten glaucoom, primaire open hoek en acute-hoek-glaucoom, hebben totaal verschillende symptomen. Symptomen voor openkamerhoekglaucoom zijn tunnelvisie en geleidelijk verlies van perifeer zicht. Symptomen van acute-hoek glaucoom zijn pijn in het oog, wazig zien en misselijkheid. Oogdruppels die de productie van kamerwater, de vloeistof die de opbouw veroorzaakt remmen, zijn de eerste lijn behandeling van glaucoom. Orale medicatie en chirurgie zijn ook opties in ernstige gevallen.

Netvliesloslating

Netvliesloslating treedt op wanneer de netvlies wordt weggetrokken van de bloedvaten die het netvlies voedingsstoffen en zuurstof. Netvliesloslating wordt veroorzaakt door een inflammatoire aandoening zoals retinitis, trauma aan het hoofd of oog, of geavanceerde diabetes. Symptomen zijn plotse lichtflitsen, plotseling wazig zicht, en de verschijning van puin of vlekken in uw gezichtsvermogen. De enige effectieve behandeling van een netvliesloslating is een operatie om de scheur of gat te repareren.