Ooglid & Wimper Infecties

Ooglid & Wimper Infecties

Blefaritis is een aandoening waarbij het ooglid ontstoken raakt, ook mét de wimpers in sommige gevallen. Indien onbehandeld, kan blefaritis brengen over andere, meer ernstige aandoeningen.

Soorten

Anterior blepharitis verwijst naar de zwelling van het buitenoppervlak van het ooglid, in het gebied waar de wimpers groeien. Posterior blefaritis, anderzijds, inflammatie van het binnenoppervlak van de deksel, die contact maakt dat het ooglid.

Oorzaken

Staphylococcus bacteriën en hoofdhuid roos zijn de meest voorkomende oorzaken van anterieure blefaritis. Acne rosacea, of ontstoken, rode huid op het gezicht, en roos oorzaak posterieure blefaritis. Posterior blefaritis kan ook tot onregelmatig olieproductie van de klieren van Meibom in het binnenste ooglid.

Symptomen

Naast zwelling, kan patiënten van blefaritis een branderig gevoel ervaren in de ogen, schuimige tranen, jeuk van de oogleden, ophoping van korstjes op de wimpers, het verlies van de wimpers en overgevoeligheid voor licht.

Behandeling

Het behandelen van beide soorten blapharitis nodig het reinigen van de oogleden en het verwijderen van korsten. Volgens het National Eye Institute, zal een warm kompres helpen om korsten los en moet worden gevolgd een zachte reiniging van het ooglid met een wattenstaafje gedrenkt in een oplossing van water en babyshampoo. Ernstige gevallen van blefaritis kan voorschrijven antibiotische oogdruppels of zalf nodig.

Complicaties

De Mayo Clinic suggereert dat complicaties van blepharitis omvatten: stal, een bacteriële infectie bij de basis van een wimpers wordt afgezien vanzelf tot aan de binnenkant of de rand van het deksel; chalasie, een bacteriële infectie als gevolg van verstopping van de klieren van Meibom die de binnenkant van de deksel te zwellen veroorzaakt; terugkerende roze oog; en letsel aan het hoornvlies.