Onverklaarde Oorzaken van Weight Gain

Onverklaarde Oorzaken van Weight Gain

Slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging zijn de meest voorkomende redenen voor gewichtstoename. Toen we verbruiken meer calorieën dan ons lichaam nodig heeft, of eet voedsel met een hoog calorieën en weinig voedingswaarde, het nummer op de schaal omhoog gaat. Echter, kan gewichtstoename ook optreden voor andere doeleinden dan voeding en activiteitenniveau redenen.

Cushing's Syndroom

Mensen die op onverklaarbare wijze in gewicht kan het syndroom van Cushing, een aandoening die ontstaat wanneer het lichaam creëert te veel cortisol hebben. Symptomen omvatten obesitas, wat vooral zichtbaar in het bovenste deel van het lichaam; de benen en armen van een persoon die lijdt Cushing blijven slank. Een rond gezicht is een ander teken van Cushing. Mensen met deze aandoening kunnen extreme vermoeidheid te voelen, en vinden dat ze zijn altijd dorst en moet ongewoon vaak plassen. Patiënten van Cushing kan ook vinden dat ze voelen zich depressief, prikkelbaar of angstig.

Urine of speeksel tests kunnen worden gebruikt voor het testen van Cushing. Verschillende behandelingen zijn beschikbaar, waaronder medicijnen, straling en chirurgie.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie kan ook leiden tot gewichtstoename. Volgens de Mayo Clinic, hypothyreoïdie optreedt wanneer de schildklier niet goed werkt, waardoor een chemische onbalans. Mensen boven de 50 hebben meer kans om te lijden aan de aandoening, en de symptomen vele jaren duren om te ontwikkelen. Naast obesitas u misschien pijn in je gewrichten, bleke huid, spierpijn en zwakte, constipatie en vermoeidheid. Mensen die lijden aan hypothyreoïdie ontwikkelen vaak hoge cholesterol, hart-en vaatziekten en een extreme gevoeligheid voor koude.

Uw arts zal een bloedtest uitvoeren om te bepalen of u hypothyreoïdie. Medicatie kan de aandoening te behandelen.

PCOS

Onverklaarbare gewichtstoename kan ook worden veroorzaakt door polycysteus ovarium syndroom, een ziekte die vergrote ovaria die bedekt zijn met cysten veroorzaakt. Andere symptomen van deze aandoening zijn onvruchtbaarheid en een onregelmatige menstruatiecyclus. Abnormaal grote afscheiding van androgenen of mannelijke hormonen, kan resulteren in haargroei en acne op het lichaam en het gezicht. Een aantal andere aandoeningen kunnen resulteren uit PCOS zoals bloeden van de baarmoeder en slaapapneu. Als uw arts vindt dat je kan PCOS heeft, kan hij een aantal tests, waaronder bloedtesten uitvoeren. Behandelingen zijn onder andere veranderingen in levensstijl en eventueel chirurgie.