Om växtbaserade behandlingar av astma

Astma är oftast behandlas med receptbelagda läkemedel. Kortikosteroider används i en oral eller inhalerad formulär för att minska inflammation - och på så sätt ge lindring av astmasymtom. Bronkdilaterare är också vanliga, och de kan på liknande sätt användas via inhalator eller i tablettform. Nu många människor söker efter fler naturläkemedel för astma och naturläkemedel är på toppen av listan.

Lobelia

Lobelia, känd som indisk tobak, kan hjälpa klart slem från luftvägarna, och det kan lugna slemhinnor. Använd den i vätska, i sin torkade form eller som te.

Gurkmeja

Gurkmejans antiinflammatoriska egenskaper gör det användbart för att lindra astmasymtom. Det kan tas som ett komplement eller läggas till livsmedel.

Lakrits

Lakritsrot har anti-inflammatoriska egenskaper; det är också lugnande för irriterad, förträngda luftvägarna.

Cayenne

Cayenne lindrar astmasymtom genom att fungera som en bronkdilaterare och gallring slem i luftvägarna. Det finns som ett komplement, och det är allmänt används i matlagning.

Ayurvediska örter

Tylophora indica är en av de ayurvediska örter som vanligen rekommenderas för astma. Boswellia serrata är också användbart eftersom det kan bidra till att blockera inflammationen.

Dong quai

Dong Quai är känd för sin förmåga att slappna av spasmer i de respiratoriska passagerna. Det kan också minska reaktiviteten för allergener, som kan vara en utlösande faktor för astmasymtom.

Disclaimer & Warning

Informationen i denna artikel bör inte betraktas medicinsk rådgivning. Det är inte tänkt att behandla, diagnostisera, ordinera, eller bota någon sjukdom. Rådgör alltid med din läkare innan du starta, stoppa eller ändra något som tidigare har ordinerats. Vissa örter och holistiska lösningar är olämpliga att ta om du är gravid eller ammar. De måste alltid tas bort av din läkare före användning.