Om Sensory Processing Disorder

Din förskolebarn skriker i smärta vid ljudet av en brandbil. Ditt barn motstår alla kramar. Din klass schooler har allvarliga svårigheter med handstil. Dessa är alla symptom på ett neurologiskt tillstånd som kallas sensorisk bearbetning sjukdom där svårigheter att bearbeta sensorisk information överväldigar en persons dagliga liv.

Tvist

Inte alla läkare tror att sensorisk bearbetning sjukdom existerar, eftersom det ännu inte finns i alla diagnosmanualer. Ny forskning, däremot, bland annat en studie av Davies och Gavin 2007, lånar fysiologiska bevis för diagnosen.

Symptom

Enligt den Sensory Processing Disorder Foundation, symptom på sjukdomen variera beroende på ålder och sinnena påverkas. I vissa barn, kanske en enkel symptom som vägrar att äta mat av en viss konsistens upplevas. I andra fall kan beteendemässiga problem som explosiva utbrott vara det primära symptomet.

Diagnos

För närvarande är diagnosen oftast görs av en arbetsterapeut efter intervjuer, screening och testning. En läkare kan också ställa diagnosen, vilket kan hjälpa till att försäkringsskydd för behandling.

Arbetsterapi

Arbetsterapeuter har behandlat sensorisk bearbetning sjukdom i decennier och en färsk studie från Lucy Jane Miller et al. gav empiriska belägg för att denna metod verkar hjälpa.

Annan terapi

Personer med sensorisk bearbetning sjukdom kan också dra nytta av sjukgymnastik, lyssnande terapi eller borsta terapi.