Om Noni Juice & Cancer

Den Noni anläggningen, även känd som indisk mullbär, stor Morinda, nono, och Mengkudu, är en liten tropisk växt, som växer i skuggiga skogar och sandstränder. Nonijuice extraheras från frukten, som innehåller höga nivåer av kostfiber och kolhydrater. Många naturläkare och traditionella kulturer skriver noni-plantan och dess juice med helande egenskaper. Trots påståenden, har konsumtionen av noni inte visat sig bota cancer, även om det kan hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Fakta

Noni eller Morinda citrifolia som den kallas av dess vetenskapliga nomenklatur, är en liten tropisk fruktträd, som utgör en del av familjen Rubiaceae. Även hemma i Asien, växer Morinda citrifolia i Stillahavsområdet regionen, särskilt i Tahiti. Sorter kan också hittas i Hawaii och delar av Asien, Sydamerika och Västindien. Anläggningen producerar en liten vit blomma och potatis stora grön frukt kännetecknas av en stickande lukt. Frukten kan konsumeras kokta eller råa. Noni frukt är allmänt tillgänglig i flytande koncentrat eller juice.

Historia

Det anses allmänt att invånarna i Franska Polynesien förde Noni växt med dem från Sydostasien ungefär 2000 år sedan. Kapten James Cook dokumenterat fruktens användning i slutet av 1700-talet. Under andra världskriget, var soldater baserade i Polynesien i uppdrag av infödingarna att konsumera Noni för att vinna styrka. Noni har konsumerats i århundraden som en huskur. Bladen, då görs till en te används för att behandla matsmältnings och magproblem. Traditionell polynesiska medicin använder Noni för behandling av förstoppning, hudinflammation, infektion, tillsammans med gummi och halsproblem. Uppvärmd Noni blad används i Malaysia för att behandla bröst och andningsproblem. David Marcus, för Hawaiian Herbal välsignelser Inc., först infördes Noni juice kommersiellt 1995 I dag finns det mer än 200 företag som marknadsför Noni juice.

Egenskaper

Noni-plantan har visat sig innehålla höga halter av C-vitamin, niacin, järn och kalium. Forskare listar 23 olika fytokemikalier (dessa är kemikalier som finns i växter som kan bidra till att förebygga sjukdomar) som finns i anläggningen. Bland dessa är alkaloiden damnacanthal, som inhiberar tyrosinkinas, och har visat sig ha anticanceregenskaper inom möss. Studier har visat nonijuicen hämma bildningen av cancerceller i råttor. Likaså laboratorieförsök visar att Noni juice kan ge vissa fördelar i övning uthållighet. Dessa studier har ännu inte bekräftats av expertgranskade kliniska prövningar, så ingen avgörande antagande kan göras om huruvida Noni anläggningen har någon effekt vid behandling av cancer inom människor.

Fördelar

Noni har visats ha antibakteriell, antiviral, immunologiska och analgetisk effekt inom in-vitro-och djurstudier. Enligt uppgift kan förbrukningen av Noni hjälpmedel vid behandling av förkylningar, diabetes, högt blodtryck, depression, menstruella kramper, andningssjukdomar, feber, magproblem och artrit. Det finns dock inga fasta bevis för att Noni är effektiv vid behandling av något av dessa villkor. Noni är rik på antioxidanter, vitamin C och vitamin A. American Cancer Society gör rekommendera en kost rik på antioxidanter för att förebygga cancer, men återigen, det är inte en mirakelkur.

Varning

Noni rekommenderas inte för gravida kvinnor, kvinnor som är sjuksköterskor eller personer med lever-eller njursjukdom. Historiskt har frukten använts för att framkalla abort. Den innehåller också höga halter av kalium, som är farligt för dem med kronisk njurinsufficiens. Noni kan bidra till levertoxicitet på grund av närvaron av antrakinoner.