Om ischias Low Back Pain

Smärta i nedre delen av ryggen kan ha många orsaker, bland annat en muskel ansträngd från överansträngning eller stelhet från att sitta för länge. Din smärta i nedre ryggen kan också orsakas av ett problem med ischiasnerven.

Fakta

Ischiasnerven är en stor nerv som börjar i nedre delen av ryggen och springer ner på baksidan av varje benen. Det är den nerv som ger känsla på baksidan av låren, underbenen och fotsulorna. Problem med ischiasnerven orsakar ett medicinskt tillstånd som kallas ischias. Ett av symptomen på ischias är smärta i nedre ryggen.

Orsaker

Ischias kan orsakas av slitage av åldrande och vardagsliv på ryggen. Detta kan leda till ett diskbråck i ryggen som kan sätta press på ischiasnerven, som orsakar ryggsmärtor. Degenerativ artrit kan orsaka ryggmärgskanalen att minska, vilket kommer att sätta press på ischiasnerven när det lämnar kanalen och kan även orsaka ryggont. Andra orsaker är skador som en bäckenfraktur eller tumörer på och inom ryggmärgen.

Symptom

Ischias smärta i nedre ryggen skiljer sig från smärta i samma område som orsakas av en drog muskel. Istället för att vara lokaliserad på ett ställe, ischias smärta i nedre ryggen brukar börja i ländryggen och sedan strålar ner i skinkorna, sedan fortsätter att resa ner på baksidan av benet. De flesta människor bara känna smärtan ner ett ben. Denna smärta kan variera från mild till försvagande. Det kan åtföljas av muskelsvaghet ner längden på benet.

Diagnos

Diagnos av ischias smärta i nedre ryggen börjar med att berätta din läkare vad smärtan låg i ryggen känns. För att diagnostisera orsaken till din ischiassmärta, kan din läkare be dig att utföra fysiska rörelser som benlyft och knäböj så hon kan bedöma din rörelseomfång. Hon kan beställa en MR för att undersöka diskarna i ryggen. En datortomografi tillåter henne att leta efter tumörer på ryggmärgen. Röntgen kan behövas för att diagnostisera ett brutet bäcken som orsak till smärtan.

Behandling

Behandling för ischias smärta i nedre ryggen beror på dess orsak. Smärtan i sig kan hanteras med medicinering, antingen over-the-counter smärtstillande eller något starkare ordinerats av din läkare. Sjukgymnastik övningar för att sträcka och stärka musklerna i ryggen kan lindra smärta. I mer allvarliga fall kan operation bli nödvändig. Din läkare kan ta bort en del av ett diskbråck som sätter press på ischiasnerven.