Om Excedrin

Excedrin är varumärket för en over-the-counter smärtstillande. De flesta typer av Excedrin innehåller acetylsalicylsyra, paracetamol och koffein. Excedrin används för att behandla lindrig smärta för huvudvärk, migrän, rygg värk och värk i kroppen.

Typer

Det finns sju produkter i Excedrin varumärke: Extra Strength Excedrin® Express Gels® (acetylsalicylsyra, paracetamol och koffein), Excedrin® Extra Strength (acetylsalicylsyra, paracetamol och koffein), Excedrin® Migrän (acetylsalicylsyra, paracetamol och koffein), Excedrin® Tension Huvudvärk (paracetamol och koffein), Excedrin® Back & Body (acetylsalicylsyra och paracetamol), Excedrin PM® (paracetamol och difenhydramin citrat) och Excedrin® Sinus Huvudvärk (paracetamol och fenylefrin HCI).

Fördelar

Excedrin används för att behandla följande typer av lindrig smärta: huvudvärk, ryggsmärtor, artrit, mindre värk och smärta kropp, tandvärk och mensvärk. Excedrin Sinus Huvudvärk behandlar nästäppa och täppta bihålor.

Funktion

Paracetamol är ett smärtstillande och feber reducering. Aspirin minskar ämnen i kroppen som orsakar smärta, feber och inflammation. Koffein är ett stimulerande som arbetar för att öka effekten av smärtstillande.

Överväganden

Excedrin Migrän var den första receptfria läkemedel som FDA-godkänt för behandling av migränsymtom. Tre av de sju Excedrin produkter innehåller exakt samma ingredienser - den enda skillnaden är förpackningen.

Varning

Paracetamol kan orsaka leverskador när det tas för mycket eller med alkohol. Alkohol bör undvikas när du tar acetaminophin. Acetylsalicylsyra bör inte ges till barn eller tonåringar med feber. Excedrin ska inte användas av barn. Aspirin kan orsaka magen eller tarmblödning. Koffein bör användas sparsamt av gravida kvinnor. Människor som har en historia av medicinska problem som ångest, hjärtsjukdom eller leversjukdom bör rådgöra med sin läkare innan du tar Excedrin.