Om Alexanderteknik

Alexandertekniken är ett sätt att omskola din kropp att minska den onödiga spänningar du håller i musklerna. Enligt Alexander Technique lärare Robert Rickover, lär tekniken människor att vara "känslig för meddelanden kroppen sänder dem, och hur de kan reagera på ett användbart och konstruktivt sätt."

Historia

Frederick Matthias Alexander, en australisk skådespelare på 1890-talet, förlorade ofta sin röst på scenen. Läkarna erbjöd ingen lösning, så Alexander övade framför speglar för att studera hur han använde sin kropp. Han fann att spänningen som orsakas av hans huvudrörelser komprimerade hans struphuvud, vilket leder till förlust av rösten.

Trots att han hittat ett sätt att röra huvudet som löst problemet, på scen återvände han till den gamla rörelsen av gammal vana. Alexander fortsatte att experimentera och lärt sig hur man stoppar den gamla rörelsen och medvetet låta den nya rörelsen hända. Han utvecklade Alexandertekniken att lära människor hur man använder deras medvetna sinne för att ändra undermedvetna mönster av muskelspänningar.

Principer

Alexandertekniken Läraren leder studenten genom rörelser med mjuka praktisk vägledning. Läraren försöker inte fixa något, utan snarare att vägleda eleven att hitta en enklare och mer naturligt sätt att röra sig utan överskott spänning.

En annan princip i Alexanderteknik är primära kontrollen, som hänvisar till förhållandet mellan huvud, hals och bål. Alexander tror att denna relation är nyckeln till att släppa överskott spänningar och skapa enklare förflyttning.

Fördelar

Fördelarna med Alexander Technique inkluderar enklare rörelser, mindre belastning när man gör aktiviteter, mindre smärta, bekvämare hållning, lättare andning och att utveckla förmågan att ändra vanor som stör optimal rörelse.

Vem Kan Alexander Technique Hjälp?

Enligt den kompletta guiden till Alexandertekniken är tekniken användbar för personer med belastningsskador eller karpaltunnelsyndrom, ryggvärk eller stel nacke och axlar, och människor som upplever spänning, eftersom de sitter vid en dator under långa perioder. Tekniken kan också hjälpa sångare, musiker, skådespelare, dansare eller idrottare som känner att de inte utför på sin fulla potential.

Missuppfattningar [ref 2]

Rickover adresser missuppfattningar om Alexandertekniken. Den första är att det är en typ av fysisk terapi. Snarare Alexandertekniken är en pedagogisk process som lär eleverna hur man identifierar och släppa spänningar. Ofta släppa spänningar leder till terapeutiska effekter. En annan missuppfattning är att tekniken är bara för artister. Tekniken är till för alla som vill bättre utföra verksamheten i sitt liv.

Att hitta en Alexander Technique Lärare

En kvalificerad Alexander Technique lärare har gått igenom ett treårigt utbildningsprogram. Runt om i världen finns flera tusen Alexander lärare. De flesta är medlemmar i en professionell samhället, såsom det amerikanska samhället för Alexanderteknik eller Alexander Technique International.