Om akupressurpunkter

Akupressur är en alternativ hälsa metod för att behandla stress och smärta som är inriktad på att upprätthålla en balans i livet, som kallas qi (chi). Qi är en livsenergi som förespråkarna för akupressur tror finns i varje levande organism. Qi sägs cirkulera längs 12 meridianer, som helt enkelt energibanor som finns i hela kroppen. Varje meridian är fäst till ett specifikt organ eller organsystem. Inom detta system är belägna över 1000 akupunkturpunkter, vilka var och kan stimuleras genom applicering av tryck.

Identifiering

Akupressur utförs genom att applicera tryck - ibland lätt och ibland lite svårare - till en viss punkt med fingrar, tummar och händer. Ibland är armbågarna eller ens knäna användas. De flesta akupressur reaktiva punkter ligger på områden på kroppen som känslig för tryck; därför är det svar som ges av mottagaren mycket viktig, eftersom alltför hård ett svar kan betyda att trycket inte skall tillämpas på den korrekta platsen.

Tidsplan

Den tid för vilken akupressur är placerad på en tryckpunkt kan variera avsevärt. Den genomsnittliga tiden är mellan 15 och 30 sekunder, men beroende på den typ av massage och det faktiska trycket appliceras, kan det expanderas till ett par minuter. Akupressur appliceras i en serie, ungefär som en massage, och en enda session - där många tillämpningar av trycket görs - vanligtvis varar cirka 30 minuter.

Signifikans

Den viktigaste steget i akupressur handlar om att hitta den verkliga punkter; göra det kräver forskning och utbildning. När du har upptäckt där tryckpunkter är belägna, är nästa steg att utöva påtryckningar i ca 30 sekunder. Därefter upprepa detta på tryckpunkten ligger på motsatt sida av kroppen. Om du gör det på rätt sätt, kommer du att börja känna en frisättning av spänning. Om dessa initiala tryckpunkter inte göra susen, prova en annan punkt någon annanstans tills du upptäcker en plats som ger lindring.

Fördelar

När rätt tryckpunkter har hittats, kan akupressur ger en otrolig mängd fördelar. Den främsta fördelen med att hitta den perfekta punkten är att den kan behandla ganska specifika hälsoproblem. Total lindring av spänningar och stress kan uppnås genom de flesta någon tryckpunkt, men vissa punkter kanske kan behandla vissa sjukdomstillstånd och störningar. Vissa akupressurpunkter har också visat sig vara värdefullt för att upprätthålla regelbundna menstruationscykler, lindra smärta förlossning och även öka energi.

Missuppfattningar

Den största missuppfattningen om akupressur innebär förväxling mellan akupressur och akupunktur. De tryckpunkter som identifieras i akupressur inte får någon behandling oavsett nål. De enda objekt som används i massageterapi av akupressur är delar av kroppen. Akupressur och akupunktur gör delar en funktion, men: tron ​​på meridiansystemet Qi.

Varning

Akupressur ska aldrig vara en ersättning för vanlig sjukvård. Om du har drabbats av en allvarlig skada eller erfarenhet kronisk smärta eller kvardröjande symtom, kontakta traditionell medicinsk behandling omedelbart. Dessutom är det inte tillrådligt att engagera sig i akupressur behandlingar inom 30 minuter före eller efter tung träning eller en varm dusch eller bad. Akupressur bör undvikas på någon punkt som har ett blåmärke, snitt, vårta, mullvad eller åderbråck. Varje kvinna som är mer än 3 månader gravid bör nog inte genomgå akupressur.

Potential

Framtiden för akupressur ser ut att vara ett där elektriska anordningar används, till nackdel för certifierade akupressur specialister. En mängd nya enheter och verktyg har nyligen översvämmade marknaden som gör att en användare själv att tillämpa elektrisk stimulering till akupressur punkter. Några av dessa enheter är även möjligt att placera akupressurpunkter antingen dig själv eller någon annan.