Olika typer av Aloe Gel

Aloe är en medicinalväxt. En klar gel från saftiga bladen från aloe vera växten har använts lokalt för att behandla hudproblem i tusentals år, enligt Mayo Clinic. Aloe gel kan användas som en fristående produkt eller blandas i en gel eller kräm som kommer att lindra fysisk smärta. Aloe gel är oftast säkert att smälta, och kan ofta hittas i andra livsmedel eller produkter som är vanliga hushållsartiklar.

Hud

Den huvudsakliga användningen av aloe är omedelbar lättnad från brännskador och irritationer. När den appliceras på huden, kommer aloegel svalna ett skadat område inom några sekunder.

Intagbar Aloe Gel

Det finns många fördelar med att intag av vissa typer av aloe gel, som bör märkas. Halsbränna, bihålor, njure krämpor och laxerande förmåner kan alla få hjälp genom att blanda aloe gel med juice eller vatten. Dock inte svälja aloe gel om varningen etiketten på flaskan avråder det.

Hår

Aloe geler har samma konsistens som de flesta hår geler, och kan användas för samma ändamål. Även aloe geler inte kan frysa håret så hårt som hårgelé, det är en säker och hälsosam gel för styling.

Barn Aloe

Aloe geler för barn liknar andra aloe vera produkter, men är avsedd för mindre brännskador och irritationer. En populär gel för barn är Boo-Boo Burn Relief gel.

Solskyddsmedel

Aloe vera kan också blandas in i ett solskyddsmedel. Även om detta är tekniskt en kräm, är samma egenskaper av aloe hittades i den.