Olika sätt att lindra smärta i hälarna på fötter efter att ha stått hela dagen

Heel smärta kan uppstå av flera skäl, särskilt om du tillbringa hela dagen på fötterna. Smärtan kan helt enkelt bero på en stam i hälen eller från dålig sko stöd. Om du har upplevt smärtan successivt på grund av ett jobb som kräver att du stå i långa perioder, kan du ha ett särskilt villkor som måste diagnostiseras. Men du kan oftast lindra hälen smärta genom att vila, med hjälp av aktuella åtgärder och ta medicin.

Identifiera Smärta och Vila

Plantar fasciit är ett tillstånd som påverkar hälarna. Enligt artikeln "Plantar fasciit" av American Family of Orthopaedic Surgeons på http://orthoinfo.aaos.org är plantar fasciit när "fibrösa band av vävnad (fascia) ansluter hälbenet till basen på tårna" är inflammerad. Din smärta kan också orsakas av en hälsena värker. Den bästa lösningen är att stanna av dina fötter så mycket som möjligt i flera dagar. Under denna tid, höja fötterna ovanför ditt hjärta medan du vilar. Detta kommer att bidra till att minska någon inflammation eller svullnad. Också överväga att bära häl inlägg om du kommer att stå på fötterna mycket under arbetet.

Is, Heat & Medicinering

Oavsett om du hälen smärta orsakas av plantar fasciit, en stam eller tendinit, kan isen lindra din smärta symptom. Använd is för första par dagar om du fortfarande har ont. Ice kommer temporärt begränsa blodflödet till hälen genom tvingande blodkärlen. Håll is på fötterna i 15 till 20 minuter och gör isen behandling var tredje eller fjärde timme. Efter den inledande inflammationen har lagt sig, suga hälen i mycket varmt vatten eller använda en värmedyna. Värme kan lindra smärta och främja blodflödet till hälen. Vid denna punkt, att stimulera blodflödet är mycket fördelaktigt för din smärta som blodet transporterar syre och näringsämnen som behövs för att läka. Ta ibuprofen eller naproxen för inflammation och smärta.

Motion

Din hälen smärta kan försvinna över en natt. Om inte, börja stretching hälen varje dag. Stretching övningar kan också öka blodflödet och lossa spända muskler och senor i foten och hälen. Sitt på en stol och slå in en stor handduk runt bollen på foten och tårna. Dra tillbaka på handduken och sträcka på foten och hälen i 15 till 30 sekunder. Gör denna övning tre gånger. Försök också mot väggen med värkande fot tillbaka cirka 12 till 14 inches och den andra framåt. Sakta luta in i väggen och sträck din nedre vaden. Räta ditt bakre knä och vinkel tårna i din skadade foten inåt. Detta kommer att sträcka på hälen. Håll denna position i upp till en halv minut (se resurser 1 och 2).