Olijfolie en knoflook leverreiniging

Olijfolie en knoflook leverreiniging

Een van de gezondste ter wereld - - olijfolie en knoflook hebben nietjes van het Mediterrane dieet voor eeuwen. De voordelen van vitamine C, en de verschillende voedingsstoffen in knoflook hebben ook bewezen. Maar, als de populariteit van de lever flushes en ontgifting diëten blijft groeien, is er weinig wetenschappelijk bewijs voor de beweringen gemaakt over de noodzaak ervan, en meer nog, van hun effectiviteit. Een van de meer recente variaties op dit thema is de knoflook-en-olijfolie leverzuivering.

Wat doet de lever?

Je lever is een roodbruine klier-orgel met een gewicht van ongeveer drie kilo. Het is verscholen in de rechterkant van de buik, onder je middenrif.

De lever heeft meerdere taken, waaronder de productie van stoffen die breken vetten, waardoor het hoofdbestanddeel in urine (ureum), opslag vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B12, D en K; en filteren van schadelijke stoffen uit het bloed.

Zijn Reinigt Noodzakelijk?

Volgens de meeste beoefenaars van alternatieve geneeskunde, leverzuiveringen absoluut noodzakelijk om de "opbouw" van fecale materie in de darmen elimineren.

Echter, de meeste artsen die meer traditionele geneeskunde uit te oefenen je vertellen dat de lever reinigt zijn onnodig, ineffectief en kunnen zelfs schadelijk zijn.

Hoe dan ook, kunnen de effecten zijn erg ongemakkelijk.

Hoe doe ik een knoflook en olijfolie Liver Cleanse?

Er zijn honderden recepten voor knoflook-en-olijfolie leverzuiveringen beschikbaar. De belangrijkste ingrediënten die ze gemeen hebben zijn een of twee kopjes van sap van citrusvruchten, een of twee teentjes gehakt of gemalen rauwe knoflook en ergens tussen een paar eetlepels van een half kopje olijfolie. De meeste raden ook aan dat u gember toe te voegen - en sommige zijn voorzien van ongefilterd appelsap. Tenminste een populair recept voor Epsom zouten, die algemeen wordt gebruikt als een laxeermiddel.

De ingrediënten worden in een blender en daarna dronken in de ochtend, gevolgd door water of ongezoete kruidenthee. Dit wordt gewoonlijk eenmaal per dag herhaald gedurende 10 dagen, maar de recepten oproep tot Epsom zouten vermeld dat het slechts een keer per week moet worden genomen drie tot vier weken.

Voors van een knoflook en olijfolie leverreiniging

Als je verstopt bent, kan een knoflook-en-olijfolie reinigen die voorwaarde te verlichten. Er zijn geen klinische studies bewijzen elke andere werkelijke voordelen voor de gezondheid, maar als je niet over-doe de olijfolie of Epsom zouten, zijn er geen gevaren.

Veel voorstanders van de lever en galblaas reinigt beweren dat "stenen" worden uitgescheiden. Volgens Stephen Bennett, MD bij Quackwatch.com, hebben studies aangetoond dat deze zijn eigenlijk clusters van verzeepte (gedraaid om zeep) olijfolie aangemaakt in de darmen.

Tegens van een knoflook en olijfolie leverreiniging

Inname van grote hoeveelheden olijfolie en / of Epsom zouten kunnen leiden tot buikkrampen, misselijkheid, winderigheid en explosieve diarree, wat kan leiden tot uitdroging.

Omdat knoflook wordt gedacht dat invloed op de bloedsuikerspiegel, moeten mensen die insuline niet innemen van grote hoeveelheden knoflook - enkele volledige bollen per dag, bijvoorbeeld - totdat er meer studies zijn gedaan.